Odbojka 21.06.2017. 12:28. Zadnja izmjena: 21.06.2017. 12:30.

Odbojka na pijesku

Odbojkašice KOP-a Čakovec viceprvakinje države

Zagrebački Jarun bio je domaćin prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku za kadetkinje, na kojem su se odvijale vrlo neizvjesne i zanimljive utakmice. Osvajanjem drugog mjesta na klupskom prvenstvu Hrvatske za kadetkinje, igračice KOP Čakovca postigle su veliki uspjeh, drugo mjesto izboreno je u vrlo jakoj konkurenciji, no naše igračice su pokazale da su sa svojom kvalitetom i borbenošču potpuno zasluženo došle do srebrne medalje. Iva Bulović, Mirijam Varga, Saša Leskovar, Ema Frančić i Tija Budiša, podjednako su zaslužne za visoki plasman jer su djelovale kao homogena ekipa, vrlo izjednačene u kvaliteti što je bila i prednost u izjednačenim borbama.

Natjecanje je bilo podjeljeno u dvije skupine. U B skupini prvu utakmicu naše igraju protiv Jaruna, kreću silovito i lakše od očekivanog osvajaju prve bodove, ni u jednom trenutku domaće nisu ozbiljnije zaprijetile Čakovčankama. U drugoj utakmici protivnik je splitski Žnjan, Iva i Mirjam igraju dobro, daju sve od sebe, no Splićanke su ipak bolje i dobivaju sa 2:0, na drugom terenu Ema i Saša vode rovovsku borbu, tijesno gube sa 1:2, zadnja utakmica u grupi protiv KOP Opatije, odlučuje tko će u polufinale, želja je obostrana, ali prolaz je za samo jednu ekipu, Iva i Mirjam igraju na svom nivou, dobrim servama i igrom u polju ostvaruju stalno prednost, Opatijke ne mogu preokrenuti i veliki bod je upisan, istovremeno na drugom terenu se odvija prava drama, nakon gubitka prvog seta Ema i Tija uspjevaju stabilizirati prijem, poboljšati napad i na veliku radost osvajaju naredna dva seta i prolaz za polufinale je izboren.

U polufinalu je protivnik prvoplasirana ekipa skupine A, KOP Vrapče, susret se otvara na najbolji mogući način po naše, na oba terena velika prednost u prvom setu, svojevrsno iznenađenje je na pomolu, naše igraju sigurno odlično u polju, dobrom servom onemogučuju protivnicama kvalitetan napad pa osvajamo oba seta, Ema i Saša nastavljaju u istom tempu i dobivaju i drugi set, čime je osigurano finale, Iva i Mirjam malo posustaju u drugom setu pa set odlazi na stranu protivnica, no u trećem setu potpuno rasterečene igraju svoju igru i pobjeda od 2:1 u setovima je izborena, ukupna pobjeda 2:0 protiv KOP Vrapča vodi Čakovčanke u finale. U finalu protivnice su već znani Žnjan, igra se borbeno i dopadljivo, Ema i Tija pružaju dobar otpor no Splićanke su superiornije i ostvaruju sigurnu pobjedu, na drugom terenu borba potpuno izjednačenih protivnica igra se poen za poen, sve do 19:19, mirnije su i sretnije Spličanke i vode s 1:0, u drugom setu našima ponestaje snage i koncentracije i Splićanke zasluženo slave. Osvajanjem drugog mjesta, a naročito za svoju igru i zalaganje igračice KOP Čakovca zaslužuju sve pohvale.

Poredak: 1. Kop Žnjan, Split, 2. Kop Čakovec, 3. Kop Vrapče, 4. Kop Zagreb, 5. Kop Opatija, 6. Kop Retfala, Osijek, 7. Kop Mladost, Zagreb, 8. Kop Jarun Zagreb.

Izvor: Ivan Vabec