Odbojka 15.06.2018. 12:22. Zadnja izmjena: 15.06.2018. 12:27.

Proljetna liga Međimurja

Odbojkašima Črečana naslov u neizvjesnoj završnici

U nedjelju 10. lipnja u Vulariji je odigrana završnica Proljetne lige Međimurja u odbojci za seniore. Radilo se o natjecanju koje se provodilo na vanjskim terenima, a članovi momčadi nisu nužno bili vezani uz klubove za koje nastupaju u dvoranskoj odbojci. Na prva tri turnira imali smo tri različita pobjednika. Prvi su turnir osvojili igrači Črečana, drugi Vularije, a treći Eltinga. Tako je odluka padala na zadnjem turniru. U prvom susretu sastali su se Vularija i Elting. Cijeli prvi set vodio je Elting, no na kraju prvo vodstvo Vularije kod set lopte i 25:23 za njih. Drugi set dobili su malo lakše 25:20. Drugi susret igrali su Črečan i Elting. Prvi set za Črečan 25:23, drugi nešto lakše 25:20.

Tako je treći susret između Vularije i Črečana odlučivao o pobjedniku ovog turnira ali i cijele Proljetne lige. Prvi set Vularija je bila bolja i sa 25:20 povela 1:0. No loše su ušli u drugi set, Črečan je imao osam prednosti. Na kraju se Vularija približila na minus dva, ipak 25:22 za Črečan. Odlučujući treći set Vularija je krenula odlično i na promjeni strana imala 8:4. No loša igra u napadu ih je koštala, Črečan uzima šest uzastopnih poena i vodi 10:8. Opet je poravnato kod 13:13. Završnicu su iskusniji igrači Črečana bolje odigrali i sa 16:14 došli do pobjede i naslova prvaka. Zadnji poen donio je smečom Tomica Posavec.

Na kraju turnira je predsjednik Odbojkaškog saveza Međimurske županije Dragutin Novak pobjednicima uručio pehar. Zanimljivo je da su osnovu svake ekipe činili igrači prvoligaša Centrometala.

Tako su tijekom trajanja lige za Črečan igrali Tomica Posavec, Marijan Palinkaš, Deni Vuk, Danijel Kopačević i Tomica Puđa. Ostatak ekipe popunili su veterani i rekreativci Zlatko Rešetar, Luka Krklec, Branko Juras, Goran Topličanec, Ivan Blagus i Luka Hamer.

Za Vulariju su nastupali Antonio Juras, Davor Bogdanović, Vanja Marciuš, te Ivan i Karlo Novak. Ostatak ekipe činili su igrači Mladosti iz Vularije Drago Juras, Sven Pintarić, Marko Horvat, Goran Jambrošić, Ivan Novak te veteran Jadranko Kirić.

Za Elting pak su nastupali Centrometalovci braća Vedran i Marko David, te Hrvoje Novak. Još su nastupali igrači Nedelišće Eltinga Domagoj Košir, Miroslav Vabec, Mladen David, Bruno Modrić i Marko Kozar, te Plavih Hrvoje Novak i Marko Hranilović.