Odbojka 08.08.2017. 09:21. Zadnja izmjena: 08.08.2017. 09:24.

Odbojka

Odbojkaški prijelazni rok i otvoreni turnir u odbojci na pijesku

ODBOJKA: Prijelazni rok

Odbojkaški prijelazni rok počeo je u utorak 1. kolovoza i traje sve do 15. rujna. Iz Odbojkaškog saveza Međimurske županije dobili smo informaciju da su do sada ostvarena tri prelaska, sva tri u Odbojkaški klub Međimurje Centrometal iz Črečana. Iz OK Sisak došao je Karlo Komosar, a iz OK Nedelišće Elting Karlo Novak. Treći prelazak odnosi se na žensku ekipu. Iz ŽOK Kaštel iz Pribislavca stigla je Dijana Petran.

2. LIGA ŽENE: Tri međimurska kluba

Od voditelja 2. ženske lige centar u odbojci dobili smo prijedlog kako bi ta liga trebala izgledati u sezoni 2017./18. Ukupno će nastupiti 18 klubova podijeljenih u dvije skupine po devet ekipa. Skupina Sjever: OKM Centrometal, ŽOK Kaštel Pribislavec, OK Štrigova, OK Kitro Varaždin II, OK Ivanec, OK Bjelovar, ŽOK Čazma, OK Ivanić grad, OK Brcko Brckovljani; skupina Jug: OK Medveščak, HAOK Mladost II, OK Dinamo II, OK Olimpik II (svi Zagreb), OK Gorica, OK Glina, OK Petrinja, OK Duga Resa. Nakon odigranog dvostrukog bod sustava liga će se podijeliti u tri skupine po šest ekipa.

Prve tri iz svake grupe idu u borbu od 1. do 6. mjesta, slijedeće tri od 7. do 12., te posljednje tri od 13. do 18. mjesta. Prenosili bi se bodovi iz međusobnih susreta, a svatko bi igrao kod kuće i u gostima protiv ekipa sa kojim se nisu sastali u prvom dijelu lige. Sve ekipe će tako odigrati po 22 utakmice. Međimurje će dakle po prvi put imati tri predstavnika u ovoj ligi. To su ŽOK Kaštel iz Pribislavca, OK Štrigova, te po prvi put OKM Centrometal iz Črečana.

U SUBOTU 12. KOLOVOZA: Odbojka za pijesku u Peklenici

U subotu 12. kolovoza održat će se tradicionalni otvoreni turnir u odbojci na pijesku u Peklenici. Organizator turnira je Odbojkaški klub Plavi. Igrat će se 3 na 3, a ekipe trebaju biti miješane što znači da u ekipi mora biti barem jedna djevojka. Moguća je jedna zamjena. Kotizacija iznosi 20 kuna po igraču. Domaćin je za tri najbolje ekipe pripremio nagrade: 1. mjesto pehar, zlatne  medalje + 50% od kotizacije, 2. mjesto srebrne  medalje + 30% od kotizacije, te 3. mjesto brončane medalje + 20% od kotizacije.

Prijave počinju na dan turnira od 14 sati kod igrališta za odbojku na pijesku (iza Društvenog doma) u Peklenici i traju pola sata. Nakon toga održat će se ždrijeb i krenuti s utakmicama. OK Plavi poziva sve ljubitelje odbojke na pijesku da dođu na ovaj atraktivan turnir, bilo kao igrači ili navijači jer će za sve pripremiti hranu (janjetina, pečenice) i hladna pića.

Izvor: Jadranko Kirić