Odbojka 05.10.2018. 08:27. Zadnja izmjena: 05.10.2018. 08:28.

Aton, Nedelišće

Odigran 14. tradicionalni odbojkaški turnir Trofej Nedelišća

Ovog vikenda u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton odigran je 14. tradicionalni odbojkaški turnir „Trofej Nedelišća“. Momčadi Centrometala ovo je bila i završna provjera uoči prvenstva koje započinje u subotu 6. listopada. Na turniru su nastupili austrijski VBC Weiz iz istoimenog grada kraj Graza, slovenski SIP Šempeter iz mjesta kraj Celja i hrvatski klubovi Kitro Varaždin i Centrometal.

Tijekom cijelog turnira igrale su vrlo izjednačene ekipe, budući su sve utakmice završile 2:1. Na kraju je Šempeter bio prvi, Weiz drugi, Kitro Varaždin treći, a Međimurje Centrometal četvrto. Najboljim momčadima pehare je predao Alojz Ozmec, najstariji član uprave kluba.

Početak prvenstva

U subotu, 6. listopada započinje nova sezone Superlige. Odbojkaši Međimurje Centrometala u dvorani NGC Aton u prvom kolu dočekuju Split. Utakmica se igra sa početkom u 17:30 sati, a ulaz za gledatelje je besplatan.

Kadetsko prvenstvo Hrvatske Kadeti OK Međimurje Centrometal u nadolazećoj sezoni igrati će jedinstvenu hrvatsku ligu. Ona će se igrati po jednostrukom bod sustavu plus završni turnir na kojem će se četiri najbolje momčadi boriti za naslov prvaka. Svaki klub nastupit će na šest turnira na kojem će igrati po dvije utakmice na tri dobivena seta. Nastupa 13 klubova, to su Mladost Ribola Kaštela, Split, Šibenik, Zadar, Rijeka, Rovinj, Mladost Zagreb, Croatia Zagreb, Medicinar Zagreb, Mursa Osijek, Sisak, Kitro Varaždin i Međimurje Centrometal. Međimurci će dva puta biti domaćini turnira, a gostovat će u Zadru, Sisku, Zagrebu i Varaždinu.