Odbojka 29.08.2017. 22:49. Zadnja izmjena: 30.08.2017. 07:47.

Odbojka

Počele pripreme odbojkaša Centrometala i tri naša kluba u 2. ligi žene

OK MEĐIMURJE CENTROMETAL: Počele pripreme

Iza odbojkaša Centrometala je prvi odrađeni tjedan priprema. Svakodnevni treninzi kombinirano su održavani na vanjskim terenima NK Centrometal u Macincu i u teretani dvorane NGC Aton u Nedelišću. Treneri Jadranko Kirić i Siniša Novak na raspolaganju su imali petnaest igrača: Tomica Posavec, Davor Bogdanović, Ivan Kurteš, Antonio Juras, Vanja Marciuš, Deni Vuk, Vedran David, Kristijan Gotal, Karlo Novak, Dražen Vincek, Marko David, Hrvoje Novak, Karlo Komosar, Danijel Kopačević i Ivan Novak.

Dogovoreni su nastupi na tri turnira. Prvi će se održati u Nedelišću u nedjelju 10. rujna. Radi se o tradicionalnom „Trofeju Nedelišća“ na kojem bi uz domaćina trebali još nastupiti mađarski prvoligaš RE Sumegi iz Sumega te dva hrvatska Superligaša - Kitro Varaždin i Medicinar iz Zagreba. Drugi nastup na turniru bit će u Lukavcu kraj Tuzle u Bosni 23. i 24. rujna gdje će još nastupiti srpski prvoligaš Spartak, te dva BH prvoligaša od kojih je jedan jasno domaćin „7 Lukavac“. Zadnja provjera pred prvenstvo bit će 30. rujna na turniru u Varaždinu.


2. LIGA ŽENE: Tri naše predstavnice

Poznati su sudionici natjecanja 2. nacionalne odbojkaške lige za seniorke - skupina sjever. Ukupno će nastupiti 18 klubova u dvije skupine po devet ekipa. Skupina Sjever: OK Nedelišće Elting, ŽOK Kaštel Pribislavec, OK Štrigova, OK Kitro Varaždin II, ŽOK Ivanec, ŽOK Bjelovar, ŽOK Čazma, OK Ivanić grad, OK Brcko Brckovljani; skupina Jug: OK Medveščak, HAOK Mladost II, OK Dinamo, OK Olimpik (svi Zagreb), OK Velika Gorica, OK ViveraGlina, OK Petrinja, OK Mladost Duga Resa, OK Daruvar. Nakon dvostrukog bod sustava liga će se podijeliti u tri skupine po 6 ekipa. Prve tri iz svake grupe idu u borbu od 1. do 6. mjesta, slijedeće tri od 7. do 12., te posljednje tri od 13. do 18. mjesta. Prenosit će se bodovi iz međusobnih susreta, a svatko će igrati kod kuće i u gostima protiv ekipa s kojim se nisu sastali u prvom dijelu lige. Sve ekipe će tako odigrati po 22 utakmice. Liga počinje 14. listopada.

Izvor: Jadranko Kirić