Odbojka 30.11.2018. 08:47. Zadnja izmjena: 30.11.2018. 08:51.

Vijesti iz odbojke

Poraz Centrometala u Splitu, uvjerljive "kaštelanke", poraz Štrigove...

  • SUPERLIGA – 8. KOLO: Gladak poraz u Splitu

OK Split – OKM Centrometal 3:0

- dvorana OŠ Ravne njive u Splitu, gledatelja 100

- suci : Adamek, Humski (oba Zagreb)

Centrometal: Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Posavec, Čičković, Ivan Novak, Pleh, Kovačić (trener Siniša Novak)

Odbojkaši Centrometala uvjerljivo su poraženi u Splitu kod direktnog konkurenta na tablici. Tek malo više od sat vremena bilo je potrebno Splićanima da dođu do tri boda. Gosti iz Međimurja bili su bitno oslabljeni nenastupanjem srednjih blokera Zelenike i Palinkaša, a zbog viroze nije igrao niti Ivančić. Ovom pobjedom Split je na tablici preskočio Centrometal, te su Međimurci sada šesti.

Naredne subote Centrometal kod kuće dočekuje osječku Mursu. Šansa je to da pobjedom izbrišu loš nastup ovog vikenda, a utakmica se igra u NGC Aton sa početkom u 18 sati.

  • 1.B LIGA ŽENE – 8. KOLO: Uvjerljive "kaštelanke"

ŽOK Kaštel – OK Olimpik II 3:0

- Dvorana OŠ Belica , gledatelja : 70

Suci: Kopačević (Črečan), Gerić Hudoletnjak (Varaždin)

ŽOK Kaštel: Obadić, Herman, Bulović, Varga, Frančić, Vnuk, Posavec, Budiša, Varga, Sabol, Frančić, Knezić, Prprović, Šmitran (trener Marko Obadić)

Bez većih problema odbojkašice iz Pribislavca očekivano su pobjedile drugu ekipu zagrebačkog Olimpika. Niti jedan set nije bio upitan. Prvi i drugi gošće su došle do 19 poena. U trećem još manje, svega 16.

Ovom pobjedom "Kaštelanke" su potvrdile šesto mjesto na tablici. U narednom kolu gostuju u Velikoj Gorici odakle bi se opet trebale vratiti sa bodovima.

  • 2. LIGA SJEVER ŽENE – 4. KOLO: Štrigovčanke pokleknule u Bjelovaru

ŽOK Bjelovar - OK Štrigova 3:1

Štrigova: Pufek , E. Stanković, Zadravec , Krumpič, Puh, Šajnović, Žibek, Žižek, Posedi, Lovrec, A. Stanković, Vrhar (trener Stanković)

Odbojkašice Štrigove gostovale su kod favoriziranog Bjelovara. Nakon što su lagano izgubile prvi set u drugom je bila velika borba. Nažalost i njega su izgubile sa 25:23. No nastavljaju sa dobrom igrom i rezultat toga je osvajanje trećeg seta sa 25:21. Više od toga nisu mogle. Domaće su zaigrale mnogo bolje i četvrti set dobile sa 25:12.

Nakon četiri odigrana kola u skupini od šest ekipa Štrigova je četvrta sa 4 osvojena boda.

  • 3. LIGA SJEVER ŽENE: I mlade "kaštelanke" superiorne

U 7. kolu 3. odbojkaške lige obje momčadi ŽOK- Kaštel iz Pribislavca bile su uvjerljive kao domaćini. One su na svom terenu dočekale OK Nedelišće Elting i u oba susreta slavile s 3:0. Najuvjerljivije su bile najmlađe "kaštelanke" koje su tek u jednomn setu dopustile igračicama Nedelišća da skupe dvoznamenkasti broj poena. Takvom igrom uvjerljivo su na vrhu tablice sa svih sedam pobjeda iz sedam susreta. Njihove starije kolegice također su pri vrhu tablice sa šest pobjeda iz sedam susreta. Njih u sljedećem kolu ponovno očekuje međimurski derbi, budući da dočekuju Plave iz Peklenice.