Odbojka 21.04.2016. 10:27. Zadnja izmjena: 21.04.2016. 10:36.

Odbojka

Predstavljeni rezultati, turniri i rođendanske aktivnosti ŽOK Kaštel iz Pribislavca

U beličkoj sportskoj dvorani su čelnici Ženskog odbojkaškog kluba Kaštel iz Pribislavca u srijedu, 20. travnja održali konferenciju za novinare na kojoj su predstavili aktivnosti vezane za proslavu 20-tog klupskog rođendana, koja će biti u listopadu, aktivnosti vezane uz prigodni subotnji turnir mini odbojke, turnir seniorskih ekipa i revijalnoj utakmici. Kako je naglasila predsjednica kluba Višnja Ivačić te će subote u beličkoj sportskoj dvorani biti festival ženskih odbojkaških klubova Hrvatske.

O radu i rezultatima seniorskog sastava govorila je trenerica Željka Obadić kazavši kako se seniorke u sportskoj sezoni 2015/2016. godine natječu u II. A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi gdje konkuriraju u Ligi prvaka i očekuju medalju. Starije i mlađe kadetkinje u 3. MŽOLC, skupini Sjever, a najmlađe limačice s tri ekipe sudjeluju u natjecanju u mini odbojci u organizaciji Regionalnog odbojkaškog saveza. O njihovom radu i rezultatima su govorili Marko Obadić i Mateja Brzohalski.

"U dvadeset godina rada klub veliku pozornost pridaje okupljanju djevojaka iz matičnog mjesta Pribislavec i cijelog Međimurja podijeljenih u dobne kategorije seniorki, mlađe i starije kadetkinje i mlađe i starije limačice. U klubu djeluje 70 aktivnih igračica, 11 članova uprave i približno 20 aktivista i logista koji podupiru i pomažu u radu kluba, a klub ima i brojno članstvo -dodala je predsjednica Ivačić i požalila se na pomanjkanju financijskih sredstava te neadekvatnom vrednovanju od strane Zajednice sportskih udruga Međimurske županije. Usprkos tome oni prkose situaciji i nastoji djevojkama svih uzrasta osigurati kvalitetno i stručno bavljenje odbojkom pa sredstva prikupljaju kroz različite aktivnosti i programe te razumijevanje OŠ-e Belica i Općine Belica.

S konferencije je upućena pozivnica prijateljima kluba za sudjelovanje na turniru koji će se održati 23. travnja (subota) s početkom u 13 sati u sportskoj dvorani OŠ Belica. Ovom događaju će nazočiti predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza te predsjednici Međimurskog i Varaždinskog odbojkaškog saveza. U prijepodnevnim satima odvija se završnica u natjecanju mini odbojke u organizaciji Odbojkaškog saveza Županije Varaždinske u kojem Kaštel sudjeluje s tri ekipe.

Program

  • 9 – 12 sati: utakmice u mini odbojci, proglašenje najuspješnijih ekipa uz podjelu medalja
  • 12 i 30 – 16 i 30 sati: turnir seniorskih ekipa
  • 17– 20 sati: revijalne utakmice

Poslije toga slijedi zajedničko druženje, a klub je za sve posjetitelje pripremio gastronomska i druga iznenađenja.