Odbojka 10.02.2020. 10:02. Zadnja izmjena: 10.02.2020. 10:07.

15. kolo

Superliga: Centrometal izgubio od Osijeka

OKM CENTROMETAL – OK SISAK  1 : 3 (22:25, 23:25, 25:19, 12:25)

  • Dvorana Aton, gledatelja 100
  • Suci  : Bardić, Mijić (oba Osijek)
  • Centrometal : Orešković, Marciuš, Vincek, Ivančić, Mišura, Juras, Hrvoje i Ivan Novak, Vedran i Marko David, Stanković, Zelenika, Vuk (trener Siniša Novak)
  • Sisak : Blažević, Senčar, Vakufac, Alić, Tepavac, Duraković, Šajnić, Vaško, Šimić, Cvanciger, Alihodžić, Šarar (trener Šarčević) 

Centrometal je započeo utakmicu u standardnoj postavi. Na mjestu primača Juras i Mišura, korektor Vincek, srednjaci Zelenika i Orešković, tehničar Ivančić i dva libera David i Vuk. I krenulo je dobro po domaće, sredinom seta vodili su 15:10. Sisak se približio ali sve je ukazivao da Centrometal ide po prvi set. Nisu domaći igrali baš dobro u napadu ali četiri blok poena uradila su tu prednost. Kad je Mišura prošao u napadu trener Novak ubacuje na njegovo mjesto Ivana Novak. Neobično obzirom da je do tada Mišura dobro djelovao na terenu. I od tada kreće nesigurnost kod domaćih. Prvo David ne lovi dobro jedan servis, pa isto radi dva puta zaredom Ivan Novak. Niti korekcije domaći ne odigravaju dobro i rezultat je izjednačen. Po povratku na teren griješi i Mišura. Zadnju loptu Vincek smečira u aut za 22:25.  Centrometal je u ovom setu dobio direktna četiri poena na servis, ali izgubio još više. Tri puta David, te po jednom Mišura, Ivan Novak i Juras nisu uhvatili početni servis gostiju. Previše za jedan set.
Odlučni da to poprave ušli su domaći u drugi set i brzo poveli 4:0. Nakon 5:1 crna serija domaćih i gosti vode. Kod 11:12 Mišuru mijenja Stanković. Još nekoliko puta su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. Nakon 16:15 za Centrometal sada Sisak vodi 20:16. Ali domaći se ne predaju i vode 22:21. Tada imaju i čistu kontru za dva prednosti koju Juras ne koristi. Kad je prošao Vincek Centrometal vodi 23:22. No u završnici seta prvo Orešković promašuje servis, pa Vincek dva smeča zaredom i Sisak sa 25:23 dolazi i do drugog seta. Osim završnice bolji je bio napad Međimuraca u ovom seta. No čak šest poena dobio je Sisak na početni udarac za razliku od jednog Centrometalovog. I tu je bila prevaga. Činjenica je da su domaći u oba seta u završnici bili u prednosti pa oba izgubili dovoljno govori i o njihovoj mentalnoj snazi. Gosti su samo uzeli što im se ponudilo.

U trećem setu Centrometal je poveo 8:4. Bilo je ogromnih uspona i padova u igri. Smanjena je prednost na jedan poen, pa je ubrzo opet bilo pet. Pa zatim ponovno samo jedan poen prednosti, pa ubrzo 21:16. Na kraju su domaći ipak lakše sa 25:19 došli do smanjenja od 2:1.

Četvrti set počeo je poravnato. No nakon 6:7 Sisak je dobio pet uzastopnih poena i tu je utakmica odlučena. Domaći bez prijema, bez zajedništva, bez borbenosti, bez srca samo su gledali kako Sisak dovršava posao. Ne sjećamo se kad su i mnogo jače momčadi od Siska u Nedelišću osvojile set sa 25:12.
Do kraja regularnog dijela lige Centrometal igra još tri utakmice. Sve tri protiv momčadi koje su ispod njega na tablici. Ali ovo što su odigrali u posljednje vrijeme ne ulijeva sigurnost da mogu izbjeći ligu za ostanak.