Odbojka 12.03.2020. 11:31. Zadnja izmjena: 12.03.2020. 11:32.

Odbojka

SUPERLIGA: Centrometal osrednje protiv najslabije momčadi lige

  • OKM CENTROMETAL - OK ROVINJ 3 : 1

Dvorana NGC Aton , gledatelja 100

Suci : Gvozden, Raca

Centrometal: Orešković, Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Hrvoje i Ivan Novak, Vedran i Marko David, Zelenika, Vuk, Jengić, Pleh, Vidović (trener Siniša Novak)

Rovinj: Gianluca i Sebastian Sponza, Šerifi, Hrelja, Malusa, Fatorić, Poropat, Đekić, Radovan, Preden (trener Poropat)

U prvoj utakmici Superlige za poredak od 9. do 12. mjesta Centrometal je kod kuće dočekao Rovinj. Turbulentan je bio tjedan u domaćoj momčadi prije utakmice. Uprava Centrometala zahvalila se na uslugama Oreškoviću i Mišuri sa željom da ostatak sezone mnogo više odigraju domaći igrači. Tako je početna postava bila Vincek, Ivančić, Juras, Stanković, Zelenika, Ivan Novak, te dva libera Vedran David i Marciuš. Sastav u kakvom črečanski klub nije igrao do sada. Dobro su domaći krenuli u utakmicu i poveli 10:7. No krenuli su Međimurci griješiti, naročito na prijemu. Kod 13:14 Vuk mijenja Stankovića. To ne daje rezultata, domaći sve više tonu i gube set sa 25:18. Jako loše odigran set od svih domaćih igrača, poglavito Jurasa i libera Davida. Drugi set kao da je zaigrala neka druga momčad Centrometala. Ubrzo je 5:0. Probudio se i Juras. Odlično je u napadu zaigrao Vuk. Brzo je bilo i šest poena prednosti. Poboljšan je prijem domaćih i onda je igra bila mnogo lakša. Zelenika i Vincek su bili nezaustavljivi u napadu i domaći su sa 25:17 poravnali na 1:1.

Odlično je Centrometal krenuo i u treći set i poveo sa 6:1. Držali su domaći stalno tri do pet poena prednosti. Tako je na kraju završilo sa 25:21. Preslika trećeg seta bio je i četvrti. Brzo su domaći došli do pet poena prednosti koje su bez većih problema držali opet do konačnih 25:21. Posebno valja istaknuti dobar nastup Vuka na poziciji primača, poziciji na kojoj ovaj igrač nikad nije igrao u Superligi. Dobar je bio i Marciuš na mjestu libera na kojem je također prvi puta zaigrao. Ostatak momčadi standardan, ipak je Rovinj najslabija momčad u ligi.

  • Ovom pobjedom Centrometal u ligi za ostanak ima 19 bodova. Marsonia je kod kuće izgubila od Zadra pa i dalje ima 13 bodova. Zadar je sada na 8 bodova, a Rovinj ima 2 boda. U narednom kolu Centrometal gostuje u Zadru.