Odbojka 15.02.2018. 06:44. Zadnja izmjena: 15.02.2018. 06:46.

Odbojka

SUPERLIGA: Centrometal potpuno nadigrao Medicinar

Centrometal - Medicinar  3:0

Nedelišće - dvorana NGC Aton, gledatelja 100, suci: Vurušić (Varaždin), Bingula (Zagreb)

Centrometal: Bogdanović, Vincek, Kurteš, Gotal, Juras, Vuk, Palinkaš, Posavec, Komosar, Ivan Novak, Karlo Novak, Antonio Čičković, Marko David, Kopačević (treneri Vabec i Siniša Novak)

Odbojkaši Centrometala odlično su ušli u borbu za doigravanje i za očuvanje statusa u Superligi. U prvoj utakmici potpuno su nadigrali goste iz Zagreba, te u sva tri seta bili potpuno dominantni. Domaća postava bila je Vincek, Juras, Bogdanović, Antonio Čičković, Komosar, Gotal i libero Juras. Kod Medicinara krenuli su Rendić, Skorin, Crnojević, Zelenika, Perica Čičković, Lučić i libero Nikolaus. Na početku utakmice poveli su gosti 4:2. Nakon promjene na servis dolazi Vincek i donosi prednost domaćinu. Na tehničkom odmoru već je 12:7. Domaći imaju odličan prijem za razliku od gostiju. To omogućava odličan napad svih domaćih igrača.

Nakon 16:9 bilo je jasno kome ide prvi set, završilo je 25:17. Ništa se bitno nije promijenilo u drugom setu, već na početku Centrometal ima 5:1, na tehničkom odmoru je 12:5. Teško je izdvojiti nekog domaćeg igrača jer su svi igrali bez grešaka. Pokušavao je gostujući trener promjenama nešto učiniti ali bezuspješno. Set je završio 25:13. Početak trećeg seta Medinicinar je bolje otvorio. Kod prednosti 8:6 za goste u igru ulazi domaći kapetan Tomica Posavec. Tada na servis dolazi Komosar, nakon njegovih servisa Centrometal preokreće u 13:8 i utakmica je odlučena. I dalje je prijem domaćih odličan, napad raznovrstan i sve rezultira sa 25:18.

Cijeli susret trajao je svega 64 minute, pomalo nevjerojatno obzirom da se radilo o derbiju u kojem se očekivala izjednačena borba.

U drugom susretu skupine Kitro Varaždin poražen je u Sisku sa 3:0, po setovima je bilo 25:23, 25:19 i 25:22. U narednom kolu Centrometal gostuje u Varaždinu, a Medicinar dočekuje Sisak.


Izvor: J.Kirić