Odbojka 11.10.2018. 09:46. Zadnja izmjena: 11.10.2018. 09:46.

Odbojka

SUPERLIGA Prva tri boda Centrometala

OKM CENTROMETAL - OK SPLIT 3:1

(25:23, 21:25, 25:18, 25:22)

Nedelišće - dvorana NGC Aton, gledatelja 100, suci: Milinović, Adamek (oba Zagreb)

Centrometal: Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Hrvoje i Ivan Novak, Palinkaš, Posavec, Zelenika, Čičković, Lesinger (trener Siniša Novak)

  • Odbojkaši Centrometala odlično su ušli u novu sezonu. U odličnoj odbojkaškoj predstavi pobjedili su Split rezultatom 3:1 i došli do prva tri boda. Gosti iz Dalmacije su došli značajno ojačani. Bili su tu bivši reprezentativci Ivan Ćosić, Skočić i Giljanović. Isto tako i par značajnih prvoligaških igrača poput Zeljkovića i Dellorca. Utakmica je započela vrlo izjednačeno. Tako je do tehničkog odmora kad domaći vode 12:11. No nakon njega dobro su se domaći igrači branili, blokirali i brzo poveli sa četiri poena prednosti. Tu su prednost čuvali do kraja.
  • Drugi set opet dugo poravnato. Zatim je Centrometal poveo 11:8, pa to brzo izgubio i gosti su pred kraj seta imali pet poena prednosti. Završilo je 21:25.
  • U trećem setu ulaze Marko David na mjesto tehničara i Palinkaš kao srednji bloker. Nakon 6:7 vodstva Splićana šest uzastopnih poena domaćih nakon servisa Posavca. Tu prednost Centrometal čuva do završnice kad ima 19:17. Tada opet serija Posavca i laganih 25:18. Kad su domaći poveli u četvrtom setu 5:1 činilo se da utakmica ide kraju. No ubrzo je 5:6. Dalje cijeli set niti jedna momčad nije stekla značajnu prednost. Tako je do kraja seta kad je na semaforu 22:22. I opet su domaći igrači bolje odigrali završnicu, blokirali i prošli kad je trebalo za pobjedu 25:22. U domaćoj momčadi svi igrači podjednako su zaslužni za pobjedu. Valja naglasiti velik broj osvojenih poena blokom. Treba pohvaliti i publiku koja je opet bila sedmi igrač, naročito kad je to bilo najpotrebnije.

- Nakon što smo odigrali dva pripremna turnira na kojima nismo pokazali ono što znamo i možemo, pobjeda nad odličnim i iskusnim sastavom OK Splita na samom početku prvenstva bitna je za samopuzdanje ove pomlađene ekipe. Svojim zalaganjem,borbenošću i kolektivnom igrom pokazali smo da iz naše dvorane gosti neće samo tako odnositi bodove, a pogotovo ne uz podršku navijača sa tribina koji su i ovaj put bili naš sedmi igrač, rekao nam je trener Siniša Novak.

U narednom kolu Centrometal gostuje u Osijeku, a nakon toga u Nedelišće dolazi Rovinj.