Odbojka 23.10.2018. 12:29. Zadnja izmjena: 23.10.2018. 12:30.

Odbojka

Tri nova boda Centrometala, rezultati 3. lige (M i Ž) i najava Kupa Hrvatske

  • SUPERLIGA – 3. KOLO Tri nova boda Centrometala

OKM Centrometal - OK Rovinj 3:0

Nedelišće, dvorana NGC Aton u Nedelišću, gledatelja 100. Suci: Raca, Milinović (oba Zagreb)

Centrometal: Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Pleh, Palinkaš, Posavec, Zelenika, Čičković, Hrvoje Novak, Jengić (trener: Siniša Novak)

Lakše od očekivanog odbojkaši Centrometala došli su do nova tri boda. Nakon samo malo više od sata igra porazili su Rovinj sa maksimalnih 3:0. Kod domaćih odlično je u napadu odigrao Vincek usprkos bolesti, a u napadu i bloku odlični su bili srednjaci Zelenika i Palinkaš. Prijem domaćih je funkcionirao dobro pa stoga niti napad nije imao problema. Najviše servis poena domaćima je donio Posavec, a dobru utakmicu odigrali su i libero Vuk, te tehničar Ivančić. U 4. kolu, u subotu 27. listopada, Centrometal dočekuje Rijeku. Utakmica se igra u dvorani NGC Aton u Nedelišću sa početkom u 18 sati, ulaz je besplatan. Prije toga Međimurce u utorak čeka gostovanje u Zagrebu kad u sklopu osmine finala Kupa Hrvatske gostuju kod Croatie.

  • 3. LIGA SJEVER (M)

U trećoj muškoj ligi u Murskom Središću sastali su se Plavi iz Peklenice i Nedelišće Elting. Prva dva seta Plavi su bili dominantni i poveli sa 25:13 i 25:13. Treći set dugo neizvjestan, na kraju 26:24 opet za Plave. Mladi odbojkaši Centrometala poraženi su kod kuće od Poljanca sa 0:3, po setovima 18:25, 14:25 i 17:25. Narednog vikenda kadeti Centrometala u Sisku kreću sa nastupom u državnoj kadetskoj ligi koja broji 13 klubova.

  • 3. LIGA SJEVER (Ž)

U natjecanju trećeligašica uspješne su bile odbojkašice Nedelišća Elting na gostovanju u Krapinskim Toplicama, pobjedivši s 3:0, a istim su rezultatom odbojkašice Plavih iz Peklenice su kod kuće pobjedile Ludbreg. Ostale dvije međimurske ekipe su poražene. Kaštel II kod kuće od Ivanca II sa 1:3, a Totovec je, također kod kuće, izgubio od Lepoglave 0:3.

  • KUP Hrvatske

U Zagrebu su izvučeni parovi osmine finala Kupa Hrvatske u odbojci za seniore. Odbojkaši Međimurje Centrometala u ovoj fazi natjecanja u ždrijebu su bili nositelji, a izvukli su zagrebačku Croatiu. Utakmica se igra u utorak 23. listopada u Domu odbojke u Zagrebu s početkom od 19 sati. Pobjednik ove jedne utakmice ide u četvrtfinale. Zanimljivo da su i lani iste momčadi igrale u ovoj fazi, a dalje je prošao Centrometal pobjedom od 3:1. Istog dana i u isto vrijeme u Zagrebu će igrati i odbojkašice Kaštela iz Pribislavca u sklopu 3. kola 1.B lige. Njih će u dvorani OŠ Borovje dočekati ekipa OK Novi Zagreb.