Odbojka 10.05.2017. 22:15. Zadnja izmjena: 10.05.2017. 22:18.

Odbojka

U Centrometalu se pripremaju za novu sezonu, u subotu finale Kupa- žene

OK CENTROMETAL: Ekipa za novu sezonu

Iako je sezona za seniore Međimurje Centrometala završila prije mjesec dana, u klubu se već pripremaju za novu sezonu. Polako se slaže ekipa koja će ući u 16. prvoligašku sezonu kluba iz Črečana. Novost je da je klub dogovorio daljnju suradnju sa Draženom Vincekom (1991.), igračem koji igra na poziciji korektora. Dražen je ponikao u Varaždinu gdje je odigrao i par prvoligaških sezona. Potom je dvije sezone proveo u Centrometalu, nakon toga jednu u Kašteli s kojom je osvojio naslov prvaka, pa sezonu u Rovinju, da bi prošle sezone opet došao u Centrometal. Kako su u klubu zadovoljni načinom kako je odigrao prošlu sezonu, našli su zajednički jezik i potpisali novi ugovor. Isto tako je dogovoreno da u klubu ostaje i Osječanin Davor Bogdanović (1991.) koji igra na poziciji primača. On je nakon matičnog kluba iz Osijeka igrao za Zagreb, pa za zagrebačku Mladost, da bi zadnje dvije sezone proveo u Centrometalu.

Novost je i dovođenje Karla Novaka (1996.) iz Nedelišća, igrača koji igra na poziciji tehničara. Karlo je u Centrometalu prošao sve mlađe dobne skupine, a na pragu seniorske karijere prešao u Nedelišće Elting, klub koji vodi njegov otac Dragutin. Nakon nekoliko dobro odigranih sezona u drugoligaškom natjecanju (najbolji plasman drugo mjesto) Karlo se tako vraća u Centrometal gdje će za poziciju tehničara konkurirati s iskusnim Kristijanom Gotalom. Novost je i da će se dosadašnji trener OK Nedelišće Eltinga Siniša Novak priključiti Jadranku Kiriću u vođenju seniorske momčadi Centrometala. Od klupskih ekipa u pogonu su još žene koje igraju završnicu Kupa Međimurja, te mlađi kadeti koje od petka do nedjelje očekuje državno prvenstvo u Rovinju.

KUP MEĐIMURJA (Ž)

U finalu Štrigova i Kaštel

Centrometal - Štrigova  1:3 (23:25, 21:25, 25:20, 24:26)

Nedelišće - dvorana NGC Aton, gledatelja 100, sudac Darko Novak (Čakovec)

Centrometal: Stela Kovač, Ana Špiranec, Maja Cmrečnjak, Patricija, Brigita i Saša Novak, Karla Škvorc, Tina Horvat, Mia Vrhar, Patricija Van, Nina Mošmondor (trener Hrvoje Novak)

Štrigova: Paula Pufek, Elena i Ana Stanković, Lea Novak, Josipa Krumpič, Lea Herić, Tiara Žibek, Jasmina Horvat, Petra Posedi (trener Siniša Stanković)

Odlična polufinalna utakmica Kupa Međimurja za žene. Domaći trećeligaš Centrometal dočekao je drugoligaša iz Štrigove. Početak utakmice pripao je igračicama Centrometala koje su povele 8:3. No na servis Ane Stanković gošće rade veliku seriju i vode 11:8. Nakon toga Štrigova ima stalnu, ali malu prednost. U završnici seta Centrometalovke pritišću i izjednačuju na 23:23. Ipak Štrigova preko Stanković dobiva set sa 25:23. Drugi set je povela Štrigova 7:1. No domaće se bude i izjednačuju kod 14:14, te nakon toga stalno imaju vodstvo. Tako je do 21:19 za Centrometal. Tada opet staju. Iako su u prednjoj zoni imale Cmrečnjak odlučuju se za drugačiji napad, sve koriste gošće i serijom od 6 uzastopnih poena sa 25:21 uzimaju i drugi set. Treći set je poveo Centrometal od početka, na tehničkom odmoru imaju 12:9. U nastavku seta povećavaju prednost na šest poena.

U završnici je samo 21:19, ipak ovaj set ne propuštaju i sa 25:20 smanjuju na 2:1. Četvrti set jako sličan kao i treći, na tehničkom odmoru opet 12:9 za domaće. Zatim domaće igraju još bolje i u jednom trenutku imaju 21:13. Izgledalo je da je peti set osiguran. No polako gube tu prednost i uvlači se nervoza u domaću ekipu. Opet ne igraju napadački, same griješe i ubrzo je 23:23. Prve su do set lopte ipak došle Centrometalovke, promašile servis, gošće uzele ponuđeno i sa 26:24 dobile utakmicu sa 3:1. Kod domaćih najbolja Maja Cmrečnjak, kod gošći Ana Stanković. Jedini tko definitivno nije bio na nivou je sudac Novak, no to je već pravilo kad on sudi i doista je enigma kako je sudačka organizacija njega delegirala da sudi ovakvu utakmicu. U drugom polufinalu igračice Kaštela iz Pribislavca očekivano su pobjedile ekipu OK Čakovec s 3:0.

Završnica će se održati u subotu, 13. svibnja u dvorani Osnovne škole Štrigova. Prvo će se od 17 sati u utakmici za treće mjesto sastati Centrometal i Čakovec, a nakon toga oko 19 sati u finalu domaća Štrigova i Kaštel.

2. LIGA-CENTAR (Ž): Kaštel 3., Štrigova 7.

U utorak su odbojkašice Kaštela iz Pribislavca završile sezonu nastupanja u drugoj ligi. Za kraj su pobjedile ekipu Petrinje rezultatom 3:2. Krenulo je odlično za Kaštelanke i dobivena su prva dva seta sa 25:20 i 30:28. No ekipa Petrinje borbenošću osvaja sljedeća dva seta sa 25:21 i 25:23. Peti set Kaštelanke su otvorile odličnim servisima i sigurno pobjedile sa 15:6. Na kraju utakmice je Jadranko Kirić, tajnik Odbojkaškog saveza Međimurske županije, podijelio medalje i pehar za osvojeno treće mjesto u ligi. Drugi međimurski predstavnik u ovom natjecanju OK Štrigova ligu je završila na sedmom mjestu u konkurenciji trinaest ekipa.

Izvor: Jadranko Kirić