Odbojka 06.01.2017. 11:05.

Odbojka

Usprkos porazu, črečanskom odbojkaškom klubu sezona za pamćenje

MLADOST RIBOLA KAŠTELA - CENTROMETAL  3:0 (25:17, 25:18, 25:18)

Kaštel Stari - gradska dvorana, gledatelja 250, suci: Ksenija Jurković (Sisak) i Milan Rajković (Rijeka)

Centrometal: Marciuš, Puđa, Kurteš, Gotal, Juras 2, Vuk, Palinkaš 4, Posavec 6, Stanković, Bogdanović 13, Vincek 11

Prvog dana Final Foura sve je proteklo prema očekivanjima. Dvije najjače hrvatske momčadi opravdale su uloge favorita u polufinalnim ogledima. Prvo je zagrebačka Mladost lako svladala Mursu Osijek 3:0 (25:23, 25:17, 25:12). Potom su i Kaštelani stigli  do finala porazivši Centrometal, također bez izgubljenog seta.

Već u pripremi susreta Centrometal je imao problema jer je Kopačević izostao zbog bolesti, a neki su nastupili sa lakšim ili težim ozljedama (Posavec, Kurteš, Puđa, Stanković). U prvoj dionici Međimurci su se dobro držali prvu polovicu seta i bili u egalu. Zatim je domaća momčad pojačala igru i odjurila na komfornu razliku. U drugom setu Centrometal je pružio jači otpor. U nekoliko je navrata vodio dva razlike, a onda su serijom 9:3 domaći igrači prelomili set u svoju korist. Treći je set riješen vrlo rano. Kaštela su otvorila s 5:1 i 11:4 te rutinski potvrdila ulazak u finale. Kod Centrometala prijem i obrana nisu bili na razini i tu je Kaštela radila razliku. Igra u napadu bila je solidna, a u blok poenima bilo je 5:5. U finalnom susretu zagrebačka Mladost dobila je Kaštelana s 3:2, zadnji set 15.13.

  • Time je završila rezultatski najuspješnija kalendarska godina u povijesti črečanskog kluba. U godini na izmaku osvojili su treće mjesto u prvenstvu, igrali polufinale Kupa Hrvatske i ostvarili prvu pobjedu u CEV Challenge cupu.

Izvor: Jadranko Kirić