Odbojka 13.12.2018. 08:31. Zadnja izmjena: 13.12.2018. 08:34.

Odigrana dva kola

Uvjerljiva pobjeda Centrometala kod fenjeraša i poraz kod kuće

SUPERLIGA – 10. KOLO: Uvjerljiva pobjeda Centrometala kod fenjeraša

  • OK Rovinj – OKM Centrometal 0:3

Dvorana Gimnasium Rovinj, gledatelja 100. Suci: Kušljić (Krk), Rajković (Rijeka).

Centrometal: Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vuk, Vedran i Marko David, Palinkaš, Posavec, Ivan i Hrvoje Novak, Zelenika (trener Siniša Novak).

Odbojkaši Centrometala očekivano su došli do pobjede u Rovinju. Istoimeni domaćin koji do sada u ligi nije osvojio niti bod samo je u prvom setu ponudio neizvjesnost. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a zadnju prednost Rovinj je imao kod 19:18. No, završnicu je bolje odigrala međimurska momčad koja je tu dionicu dobila sa 25:22.

Mučili su se Centrometalovci taj prvi set sa servisom i odigravanjem kontri. Kasnije se to posložilo. Odlično su počeli servirati Juras i Vincek. Drugi set Centrometal je počeo silovito, bilo je i 11 poena razlike, a završilo je 25:15. Brzo je Centrometal poveo i u trećem setu sa pet poena prednosti. Kasnije u setu Rovinj je došao do 17:19. Ipak, u završnici seta Centrometal opet mnogo bolji za konačnih 25:18.

Ovom pobjedom Centrometal se probio na peto mjesto na tablici. U narednom kolu gostuju u Rijeci.

SUPERLIGA (M) – 12.KOLO: Kod kuće bez bodova

  • OKM Centrometal – OK Mladost Ribola Kaštela 0:3

NGC Aton u Nedelišću, gladatelja 80. Suci : Raca, Pihler (oba Zagreb).

Centrometal: Marciuš, Vincek, Juras, Ivančić, Palinkaš, Posavec, Ivan Novak, Zelenika, Čičković, Rihtarec, Marko i Vedran David, Vuk (trener Siniša Novak)

U unaprijed odigranoj utakmici 12. kola Centrometal je u utorak dočekao Mladost Ribola Kaštelu. Sam značaj utakmice nije bio velik. Naime, izvjesno je da će u drugom krugu prvenstva Kaštelani igrati za poredak od 1. do 4. mjesta, a Centrometal od 5. do 8. mjesta, dok se prenose samo bodovi iz međusobnih susreta.

Trener Novak utakmicu je započeo sa Davidom na mjestu tehničara i Palinkašem kao srednjakom. Od početka su domaći imali velikih problema sa prijemom servisa. Tako nisu mogli dobro organizirati napad i gosti su bez problema uzeli prvi set sa 25:15. U drugom setu ušli su Ivančić i Čičković. Krenulo je izjednačeno do 9:10. No tada opet problemi kod domaćih i ovaj set opet lagano ide gostima sa 25:16. Konačno su domaći zaigrali kako znaju u trećem setu. Sredinom te dionice imali su prednost od 13:8. Bilo je kasnije i 20:16, no, dobrom serijom servisa Kulušića Dalmatinci su okrenuli u 20:21. Ušlo se u neizvjesnu završnicu koja je pripala Kašteli sa 26:24.