Odbojka 27.06.2018. 21:37. Zadnja izmjena: 27.06.2018. 21:41.

Novalja

Započela sezona odbojke na pijesku 

Poznata ljetna turistička destinacija Novalja, bila je početna postaja ovogodišnje sezone natjecanja u odbojci na pijesku. Među brojnim ekipa minulog vikenda (16. i 17. lipnja) na prvom u nizu Otvorenog pojedinčanog prvenstva Hrvatske bila su i dva para Kluba odbojke na pijesku Čakovca – Ema Frančić i Tija Budiša te Mirjam Varga i Anja Šmitran. Iako su među najmlađima u seniorskoj konkurenciji pod stručnim vođenjem trenera Ivana Vabeca ravnopravno se nose s djevojkama iz drugih sredina, a to su još jednom demonstrirale u Novalji.

Prve su na pijesak izašle Mirjam i Anja kojima su se s druge strane mreže suprotstavile iskusne Krmpotić i Knezić. Iako su pružile dobru partiju i pokazale borbenost, mlade Čakovčanke poražene su glatko s 2:0. Drugi čakovečki par Frančić-Budiša u svom otvaranju imao je više sreće. Protiv Karlovčanki Protulipac i Pavlaković pobjedile su s 2:1.

U svom drugom susretu Ema i Tija gube od vrlo dobrih Gabrijele Stipanović i Lune Bečić. Ždrijeb je htio da u sljedećem susretu snage odmjere dva čakovečka para, Mirjam i Anja ispadaju iz natjecanja, a Ema i Tija nastavljaju borbu za četvrtfinale, u kojem uz malo nesreće gube i napuštaju natjecanje. No, usprkos tome trener Vabec bio je jako zadovoljan.

- Pokazale su se u odličnom svijetlu i skrenule pozornost na sebe. Nitko od tako mladih igračica nije očekivao takvu igru, iako sam ja vjerovao u njih, rekao je Vabec i dodao kako je turnir jako dobro poslužio za stjecanje iskustva.