Ostalo 20.02.2018. 06:41. Zadnja izmjena: 20.02.2018. 06:49.

Kuglanje

1. B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA Pobjeda Željezničara bez otpora protivnika

Kuglači Željezničara ovog su vikenda bili domaćini đakovačkoj Fortuni, ekipi iz donjeg dijela tablice, ali se nije računalo da i ekipa iz donjeg dijela tablice ovog ranga može odigrati tako slabo pa da utakmica nema nikakvu zanimljivost niti posebni natjecateljski žar. Upravo to se dogodilo u ovoj utakmici u kojoj je Željezničar pobijedio sa 7:1, uz čak 224 čunja razlike, a gosti su odigrali na nivou trećeligaša i tek u zadnjem bloku zabilježili jedan bolji rezultat i osvojili počasni poen.

Ispada da više pišemo o gostima nego o domaćinu, ali i to je posljedica nezanimljivosti utakmice. Željezničar si je mogao dopustiti i to da uopće ne nastupi jedan od najboljih u posljednje vrijeme (Zoran Jagić), a priliku dobiju oni iz pričuve. U takvom sastavu Željezničar je djelovao vrlo ujednačeno, iako za jačeg protivnika možda i na nedovoljno visokoj razini, ali u ovoj utakmici sasvim dovoljno. Najbolji je bio većinom pouzdani Ninoslav Mikac (575), a i ostali su bili tu negdje: Tomislav Tvarog i Franjo Gosarić po 569, Predrag Turk 563, Bojan Plevnjak 552 i Igor Ružić 534 čunja.

Sada dolaze najvažnije utakmice u borbi za naslov viceprvaka. Dva su gostovanja za redom od kojih je prvo kod bjelovarske Sirele u subotu, a zatim se gostuje u Pakracu. Ukoliko obje ove utakmice dobiju vrlo su blizu naslovu viceprvaka, ali treba paziti i na pratnju, ne samo na klubove iznad, kako se na kraju ne bi ostalo bez pokala.

Izvor: A. Crnčec