Ostalo 30.03.2018. 12:45. Zadnja izmjena: 30.03.2018. 12:46.

Kuglanje

1. B HRVATSKA LIGA Prvoligaška igra Željezničara za broncu

Sudeći po rezultatima u posljednjim kolima moglo bi se reći da je šteta što je prvenstvo ovog vikenda završeno jer je čakovečki Željezničar taman ulovio vrhunsku formu. Tako je u posljednja dva domaćinstva odigrao dvije najbolje utakmice sezone, a onu najbolju minule subote u utakmici koja je direktno odlučivala o osvajaču 3. mjesta. Protiv zagrebačkog Obrtnik-Torbara kuglači Željezničara srušili su prvoligaških 3.497 čunjeva i direktne konkurente za broncu pregazili 7:1, uz 196 čunjeva razlike.

Gosti su ekipu postavili taktički tako da su utakmicu pokušali dobiti napadom na jednog od dvojice najboljih u Željezničaru, a drugom su dodijelili svojeg najslabijeg (ne i najlakšeg jer ima čovjek oko 150 kg.). Pri tome su u prvi blok postavili dvojicu najboljih računajući na vodstvo 2:0, ali su im, ovaj put odlični kuglači Željezničara, potpuno razbili koncepciju. Predrag Turk (615) je trebao biti prva žrtva gostiju, ali je sjajnom igrom potpuno izbacio iz igre njihovog najboljeg pojedinca. U paru s njim igrao je Ninoslav Mikac (596) koji im je samo na trenutak dao nadu, a onda je svima u zadnjem setu održao školu kuglanja. Tako je na kraju prvog bloka bilo 2:0, a ne 0:2 kako su htjeli gosti.

U drugom bloku poeni nisu bili upitni za Željezničar. Tomislav Tvarog (596) nije imao nikakvih problema, a Bojan Plevnjak (568) je varirao, ali niti jednog trenutka tako da bi ostao bez poena. I tu je bilo osigurano treće mjesto na tablici jer je Željezničaru bilo dovoljno i nerješeno. Zato se u posljednjem bloku nije morao uopće znojiti Zoran Jagić, ali je zato Franjo Gosarić (582) morao dobro oznojiti dres i odigrati odlično da bi došao do poena. Jedini poen gostima prepustio je Igor Ružić (540) kojemu je ovo bila prva sezona u tako visokom rangu natjecanja pa se u pojedinim fazama igre vidi neiskustvo koje onda dovodi i do gubitka poena.

  • Ovime je ligaško natjecanje završeno, a natjecanje još čeka par Željezničara Tomislav Tvarog - Predrag Turk koji za uskoro igra završnicu državnog prvenstva za parove.

Izvor: Anđelko Crnčec