Ostalo 08.11.2017. 22:30. Zadnja izmjena: 08.11.2017. 22:34.

Kuglanje

1. B i 3. hrvatska liga i kuglački vodič

1.B HRVATSKA LIGA: Željezničar u pravom izdanju

U 7. kolu čakovečki Željezničar ugostio je bjelovarsku Sirelu, poznanike iz nekih prošlih vremena pa prije utakmice nije bilo velikih nepoznanica. Znalo se da uz dobru igru uspjeh ne bi trebao doći u pitanje. Po prvi put ove sezone kuglači Željezničara su u utakmicu krenuli uvjereni da su bolji, ali ne i pre samouvjereno što je rezultiralo najboljom utakmicom sezone. Od početka do kraja niti jednog trenutka pobjeda nije bila upitna, jedino se do kraja moralo čekati za konačni omjer koji je na kraju bio maksimalnih 8:0, uz čak 342 čunja razlike, a po prvi put ove sezone Željezničar je srušio preko 3.400 (3.409).

U odličnoj ekipi Željezničara najslabiji pojedinac imao je vrlo solidnih 542 čunja (Luka Hojski), a svi ostali išli su preko 560. Ninoslav Mikac i Igor Ružić po 563, Franjo Gosarić 577, Pedrag Turk 579 i najbolji Tomislav Tvarog 585. Forma ekipe je očito u usponu, a najveći dobitak zadnja 2 kola su Tomislav Tvarog, natrag u staroj formi i Franjo Gosarić koji je na prošloj utakmici prelomio utakmicu u korist Željezničara, a u obje utakmice je bez promašaja i s vrlo dobrim čišćenjem, što mu do sada nije bio običaj.

  • Sljedeće kolo Željezničar je ponovno domaćin i to ekipi Pakraca s kojom su se samo jedom sastali u kupu i bili pobjednici. To bi trebali biti i u subotu.

3. HRVATSKA LIGA: Polovičan uspjeh

5. kolo donijelo je polovičan uspjeh međimurskih predstavnika. Prvi je ovog tjedna na scenu izašao Željezničar i to na teško gostovanje kod Obrtnika iz Oroslavja. Kako je bilo teško gostovanje tako je i Željezničar otišao s „teškim sastavom“. Među putnicima su bila i 3 kuglača iz „prve“ koji imaju ograničeno pravo nastupa za „drugu“ Takva strategija se pokazala dobrom jer su oni donijeli prevagu protiv, kod kuće, uvijek jakih Oroslavčana. Najbolji Bojan Plevnjak (585), zatim Franjo Gosarić (578), Luka Hojski (574) i Igor Kolarić (542) su donijeli 3 pojedinačna poena i uz to razliku čunjeva koju domaćini nisu mogli nadoknaditi pa je završeno 5:3 za Željezničar, uz 66 čunjeva razlike.

Zanatlija je bio domaćin Dubravčanu i ponovo odigrao izvanredno ujednačenim rezultatima cijele ekipe. To je najveća snaga ove ekipe, a ukoliko bi se ti rezultati podigli za još 10-ak čunjeva teško bi ih itko mogao pobijediti. Rezultat 6:2 je objektivni pokazatelj trenutnog odnosa snaga između ove dvije međimurske ekipe. U utakmici gdje je nešto malo neizvjesnosti bilo tek u prvom bloku i gdje je gledan najjači dvoboj susreta između Davora Fabića (538) i Igora Mačeka (534) drugih većih uzbuđenja nije bilo. Dubravčan nije mogao pratiti ujednačenost „zanatlija“ koji su srušili: Damir Grašić 533, Franjo Žarković 530, Mladen Grašić 529, Ivan Vukoja 524 i Miro Cimerman 515 čunjeva. Od Dubravčana još su zadovoljili Željko Šimunić (529), Josip Čižmešija (514) i Tomislav Hraščanec (511).

Prosvjetar je još jednom poražen unatoč 5 solidnih trećeligaških rezultata, ali ovaj šesti kuglač kao da je ušao u seriju na 400 i nešto čunjeva. Kada se vidi da je ukupna razlika čunjeva bila tek 41 jasno je da bi i s 480 čunjeva šestog kuglača Prosvjetar došao do bodova. Ovako varaždinski Obrtnik 2011 je pobjedio 5,5:2,5, a vodstvu Prosvjetara ostaje da se zamisli što mu je donijela politika sigurnih u sastavu. Prosvjetar bi sada trebao zatražiti da u sastavu bude 5 kuglača jer tih 5 je odigralo gotovo za trećeligaških 5. Stjepan Blažek 534, Emil Horvat, Ilija Višić i Josip Šarić po 528 te Nebojša Žnidarić 521.

  • Sljedeće kolo donosi novi sraz naših klubova. Prosvjetar je domaćin Zanatliji, a kako će se i dalje igrati sa šest kuglača u ekipi male su šanse Prosvjetara. Dubravčan bi trebao do bodova na gostovanju kod Ivančice, a Željezničar bi i dalje trebao ispunjavati misiju otvaranja puta prema vrhu Zanatliji, u goste mu dolazi vodeći Graničar iz Đurđevca.
  • KUGLAČKI VODIČ:

- petak, 10.11. od 19 h: 3. HKL: Željezničar 2 - Graničar (Đurđevac)

- subota, 11.11. od 12 h: 3. HKL: Prosvjetar - Zanatlija (Čakovec)

- subota, 11.11. od 16 h: 1.B HKL: Željezničar - Pakrac (Pakrac)