Ostalo 31.01.2018. 23:12. Zadnja izmjena: 31.01.2018. 23:13.

Kuglanje

1. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Posao Željezničara obavljen

Kuglači čakovečkog Željezničara su u subotu otišli na njima potpuno nepoznato kuglačko područje. Protivnika, kuglače Šećerane Viro, tek su malo upoznali prilikom njihovog gostovanja u prvom dijelu prvenstva u Čakovcu, ali ono što je bila najveća nepoznanica je zapravo kuglana u Virovitici na kojoj nitko od kuglača Željezničara do sada nije igrao. Dodatni oprez izazivala je činjenica da se na toj kuglani postižu mali rezultati te da je i vodeći Medveščak 1958 tu pobjedio tek za 3 čunja. S takvim dilemama se otišlo na put s kojeg se „moralo“ vratiti s pobjedom jer je ekipa iz Virovitice posljednja na tablici.

Analizom dosadašnjih rezutata postavljena je momčad, a to je, uz vrlo dobru igru polovice ekipe, donijelo pobjedu 6:2, uz 86 čunjeva razlike. A tijek susreta bio je uglavnom prema očekivanjima. Izgledalo je da je prvi par Željezničara osigurao miran tijek utakmice jer su vrlo dobri Predrag Turk (549) i prosječni Ninoslav Mikac (517) osvojili 2 poena i prednost od 54 čunjeva, no srednji par se pobrinuo da utakmica dobije na neizvjesnosti. Sva prednost u čunjevima gotovo je nestala već u prvom setu pa je već nakon 30 hitaca mijenjan Franjo Gosarić, ali njegova alternativa Bojan Plevnjak nije značajnije popravio rezultat. Uz to i drugi kuglač u tom bloku Igor Ružić (504) je odigrao slabo. Tako su domaćini došli do izjednačenja u poenima i vodstva u čunjevima (35). No u zadnjem bloku Željezničar je imao „teško naoružanje“ Tomislava Tvaroga i Zorana Jagića pa su svi vjerovali da će na kraju sve dobro završiti. Tako je i bilo. Tvarog (558) je odigrao na nivou svog visokog renomea, a Jagić (563) i iznad momentalnih očekivanja obzirom na dugu stanku zbog povrede. Sad se tek vidi koliko je Željezničar jači sa zdravim Jagićem i koliko bi bio bliže vodećem da je on bio u ekipi do sada. Tako je ovo gostovanje, početo uz dosta nepoznanica, ipak završilo kao uspješno obavljen posao.

  • Slijedi domaći susret protiv Đurđenovca, najugodnijeg iznenađenja prvenstva i koji su na tablici odmah do trećeg Željezničara. Uz rekonstrukciju srednjeg para može se do pobjede.