Ostalo 31.10.2019. 08:28. Zadnja izmjena: 31.10.2019. 08:28.

Kuglanje

1. i 3. hrvatska kuglačka liga

1.  HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Gosti su bili jači

U subotu kuglači Željezničara nisu bili uspješni. Gosti, kuglači zagrebačke Grmoščice, bili su bolji 6:2, za 53 čunja. Utakmica je najvećim dijelom odlučena, a svakako usmjerena, već u prvom bloku u kojem su gosti krenuli sa svojim najjačim kuglačima. To im je donijelo vodstvo 2:0, ali još važnije i prednost od čak 87 čunjeva jer je Luka Požega (592) uspjevao donekle pratiti gostujuće kuglače, ali je zato Ninoslav Mikac (531) znatno zaostao i zbog toga je nastala ovako velika razlika.

Sada je pred ostalim kuglačima Željezničara bio još teži zadatak, a drugi blok bi osvajanjem oba poena utakmicu učinio neizvjesnom. No taj teški zadatak nisu uspjeli izvršiti do kraja jer je tek Predrag Turk (583) osvojio poen dok je kombinacija Franjo Gosarić i Zoran Jagić zaostala 7 čunjeva. Tako je posljednjem bloku ostala gotovo nemoguća misija da bi se izbjegao poraz. Trebalo je nadoknaditi 64 čunja i osvojiti barem 1 poen. Taj poen osvojio je najbolji pojedinac Željezničara ove sezone Tomislav Tvarog (617). Bojan Plevnjak (559) od protivnika je bio slabiji 8 čunjeva, ali su gostujući kuglači bili dovoljno dobri za sačuvati razliku u čunjevima koja im je i donijela 2 boda.

U sljedećem kolu Željezničar gostuje kod zagrebačkog Medveščaka 1958 i u slučaju da proigra više od polovice ekipe postoji i šansa za bod(ove).

 3. HRVATSKA  LIGA

Četvrto kolo 3. hrvatske kuglačke lige od međimurskih ligaša uspješno je bilo samo za kuglače čakovečkog Zanatlije koji su u gostima 6:2 pobjedili varaždinski Obrtnik 2011. Donjodubravski je Dubravčan bio na najdaljem gostovanju gdje je poražen od Obrtnika iz Krapinskih Toplica 2:6. Prosvjetar je gostovao kod varaždinskog Željezničara gdje je poražen 1:7.

Naredno kolo ponovo međimurski dvoboj. Željezničar 2 odlazi u goste Dubravčanu, Zanatlija je domaćin Obrtniku iz Krapinskih Toplica, a Prosvjetar koprivničkom Željezničaru.

Izvor: ac