Ostalo 16.10.2020. 08:44. Zadnja izmjena: 16.10.2020. 08:44.

Kuglanje

1. i 3. Hrvatska kuglačka liga: Bodovi Prosvjetaru i Zanatliji

1. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Odlična igra bez nagrade

Pri odlasku na utakmicu 4. kola 1. hrvatske kuglačke lige ekipi Grmoščice iz Zagreba kuglači Željezničara su bili svjesni da do bod(ova) mogu samo s 4 pojedinačna poena jer na ukupan rezultat protiv tog izrazito „domaćinskog“ kluba teško se moglo računati. Tako je bio i postavljen sastav u kojemu je prvi blok trebao pokušati doći do poena u direktnom dvoboju s jednim od najboljih domaćih kuglača Galjanićom. U postavi ekipe na njega je došao najbolji kuglač Željezničara ove sezone Predrag Turk pa su time nade pojačane. Nažalost Galjanić već po tradiciji protiv Čakovčana igra odlično, a tako je bilo i ovog puta jer je 651 čunj bio njegov najbolji rezultat ove sezone i nedostižan za Turka (592). Tako već na startu nije ostvaren plan, a kada je k tome još Luka Požega (595) izgubio drugi poen nada u bilo kakav uspjeh je već znatno umanjena. Najjaču borbu za poene vidjeli smo u drugom bloku u kojem je Zoran Jagić (595) osvojio poen, a Franji Gosariću (600) to nije uspjelo za 2 čunja, iako je drugi dio nastupa odigrao odlično. Nakon 3:1 vodstva domaćina u njihovoj ekipi je na stazu izašao i prekaljeni internacionalac Fučkar, odigrao svjetskih 687 čunjeva, i dodatno povećao razliku u čunjevima, jer je i solidni Josip Filajdić (574) zaostao čak 113 čunjeva. U tom bloku i Željezničar je imao svojeg najboljeg pojedinca u sjajnom Tomislavu Tvarogu (643), što je donijelo drugi poen. Tako je na kraju bilo 6:2 za domaćine, iako je Željezničar ostavio odličan dojam drugim momčadskim rezultatom u povijesti kluba, 3.599 čunjeva. Bez obzira na ovako dobar rezultat teško je očekivati da Željezničar može do bodova i u slijedećem kolu jer mu u goste dolazi trenutno najbolji klub u zemlji, splitski Mertojak, no sigurno je da „željezničari“ namjeravaju u dvoboj bez bijele zastave.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Bodovi Prosvjetaru i Zanatliji

2. kolo 3. hrvatske kuglačke lige imalo je na rasporedu dva dvoboja čakovečkih protiv koprivničkih klubova i to po jedan domaći i gostujući. U oba su bodovi pripali Čakovčancima, a svakako su vrjedniji oni Prosvjetarovi u gostima kod koprivničkog Željezničara, bilo je 6:2, dok je Zanatlija kao domaćin bio još uvjerljiviji, 7:1, protiv Koprivnice.

Prvu utakmicu sezone čakovečki je Prosvjetar odigrao na njemu, na početku sezone, ne tipičnom nivou. Očito su promjene u igračkom kadru donijele kvalitetu i ozbiljnost više. Da misle ozbiljno „prosvjetari“ su pokazali već u prvom bloku u kojem su poveli 3:0, a trojka Zvonimir Plevnjak (540), Nebojša Žnidarić (533) i Ivan Rođak (524) osim poena osigurala je i solidnu zalihu čunjeva. Tako je drugi blok igrao znatno lakše, Emil Horvat (526) je donio četvrti poen, a Ivan Pigac (537) i Josip Šarić (513) odigrali su dovoljno dobro da na kraju ostane zaliha od 25 čunjeva.

Zanatlija je bio domaćin Koprivnici i u jednosmjernoj utakmici, bez ozbiljnijeg otpora protivnika, visoko pobijedio s 208 čunjeva razlike. Četvorka Zanatlije koja je odigrala na vrlo dobrom nivou bili su Jurica Petković (550), Igor Maček (549), Rajmond Pokrivač (547) i Damir Grašić (545).

Treba reći da je utakmicu pokušao odigrati i Dubravčan iz Donje Dubrave, ali je ona za sada registrirana 8:0 za varaždinski Obrtnik 2011 jer su Donjodubravčani odigrali samo prvi blok, čak i vodili 2:1, a onda im je „ponestalo“ igrača, jer su se već na zagrijavanju neki povrijedili, a zamjene nisu imali. Polako izgleda dolazi na naplatu „iseljenje“ s kuglane u D.Dubravi pa nema novih kuglača kojih ranije u D.Dubravi nije nedostajalo i to vrlo kvalitetnih.

U slijedećem kolu po prvi put ove sezone nastupaju sva četiri kluba. Zanatlija odlazi na derbi varaždinskom Željezničaru, Prosvjetar je domaćin varaždinskom Obrtniku 2011, Dubravčan Lepoglavi 2, a kuglači druge ekipe čakovečkog Željezničara odlaze u goste Koprivnici.

Izvor: ac