Ostalo 03.02.2020. 08:58. Zadnja izmjena: 03.02.2020. 09:09.

Kuglanje

1. i 3. Hrvatska kuglačka liga: Međimurski dvoboj Željezničaru

1. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: VRLO DOBRI PROTIV PRVAKA

U drugom kolu drugog dijela prvenstva 1. hrvatske kuglačke lige Željezničar je bio domaćin prvaku Hrvatske i pobjedniku Lige prvaka, Zaprešiću. Iako su mnogi očekivali „porciju“ Željezničara utakmica je sve do zadnjih trenutaka bila neizvjesna, u igri su bila sva tri rezultata, a na kraju je ispalo najmanje dobro za Željezničar. Gosti su pobjedili 5:3, za 38 čunjeva.

Već u prvom bloku kuglači Željezničara naznačili su da se gosti neće prošetati čakovečkom kuglanom. U tom bloku konačno je punim sjajem zasjao Luka Požega koji je sa 622 srušena čunja uvjerljivo osvojio poen, a kako je Ninoslav Mikac (553) odigrao dobro i pored toga što nije osvojio poen nakon prvog bloka Željezničar je imao 7 čunjeva više. U drugom bloku odličan je bio Predrag Turk (596) i osvojio 2. poen, ali je znatno slabije od očekivanja odigrao Franjo Gosarić (535) tako da je rezultat nakon toga bio 2:2, no sada je 68 čunjeva plusa prešlo na stranu gostiju. Obzirom na sastav zadnjeg bloka većina je pomalo otpisala Željezničar, ali se onda pojavio Bojan Plevnjak i u odličnom nastupu do zadnjeg hica držao utakmicu u neizvjesnosti. Nažalost njegov 591 čunj bio je za 8 slabiji rezultat od protivnika i time je otpala mogućnost neriješenog rezultata, iako je Bojan Košak (550) osvojio 3. poen. Tako je na kraju odlučilo tih ukupnih 38 čunjeva više na strani gostiju. Ukupni rezultat Željezničara (3.447), čak 191 čunj više nego u prošlom kolu, pokazuje da je ekipa odigrala vrlo dobro, ali nažalost protivnik je ovaj put bio prejak. Da se tako odigra u utakmicama protiv lakših protivnika ne bi došao u pitanje ostanak u ligi.

Slijedeće kolo Željezničar gostuje u Splitu kod viceprvaka Hrvatske Mertojaka i nema puno nade za bodove.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: MEĐIMURSKI DVOBOJ ŽELJEZNIČARU

U 13. kolu 3. hrvatske kuglačke lige imali smo na rasporedu dvoboj čakovečkih klubova u kojem je Prosvjetar bio domaćin drugoj ekipi Željezničara. Po prvi put u ekipi Prosvjetara nastupio je zimsko pojačanje Ivan Pigac (507) i to već u prvom bloku. No neće pamtiti po dobru taj prvi nastup jer je od njega bolji bio Zvonimir Turk (527) i time je Željezničar 2 poveo, a kako je i Bojan Kuzma (510) osvojio poen, poveo je 2:0. U drugom bloku gledali smo najbolji dvoboj susreta u kojem je Željezničarov Denis Košak (579) odigrao na prvoligaškom nivou i tako pobjedio vrlo dobrog Iliju Višića (554). Do poena je bez izgubljenog seta došao i 14 godišnji Konrad Vikert (534) pa je time Željezničar 2 već gotovo osigurao pobjedu. Potvrdio ju je Igor Ružić (561), a jedini poen za Prosvjetar osvojio je Josip Šarić (498) tako da je susret završio 7:1 za Željezničar 2.

Dubravčan iz D.Dubrave nastavlja sa slabim igrama. U ovom kolu poražen je kao domaćin i to od varaždinskog Obrtnika 2011. Kada u ekipi samo dvoje kuglača (-ica) sruši preko 500 onda se ne može očekivati ništa više od poraza. Najbolja je bila opet Helena Bolić s 545 srušenih čunjeva i time osvojila utješni poen za Dubravčan. U domaćem 1:7 porazu protiv ne osobito jake momčadi nema se više što lijepo dodati.

U slijedećem kolu igra se derbi u Čakovcu gdje Željezničar 2 dočekuje Lepoglavu 2, Prosvjetar bi trebao do bodova na gostovanju kod Ivančice iz Ivanca, a Zanatlija i Dubravčan će u međusobnom dvoboju pokušati popraviti dosadašnji slab dojam.

Izvor: A.Crnčec