Ostalo 11.02.2020. 08:28. Zadnja izmjena: 11.02.2020. 08:28.

Kuglanje

1. i 3. Hrvatska kuglačka liga: Nezaustavljivi Željezničar 2

1. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: I DALJE BEZ BODOVA

Raspored natjecanja u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi nije nimalo išao na ruku kuglačima čakovečkog Željezničara. U 3 kola nastavka prvenstva imali su dva dalmatinska gostovanja i najbolju hrvatsku momčad kod kuće pa i ne čudi što u nastavku nisu osvojili niti boda. Ove subote gostovali su kod splitskog Mertojaka i igrali puno ravnopravnije nego to poraz 1:7 pokazuje. U posljednje dvije utakmice protiv prvaka i doprvaka Hrvatske odigrali su blizu iznenađenja, ali svaki put su bili pomalo bez vjere u sebe, a i bez malo sportske sreće.

U Splitu su krenuli vrlo dobro i do pola nastupa imali vodstvo, ali na kraju su ipak domaćini poveli 2:1, no o izjednačenosti govori to što je Željezničar imao prednost od 20 čunjeva. To je prije svega zasluga Franje Gosarića (611) koji je konačno odigrao jednu odličnu utakmicu. Odličan je u tom bloku bio i Luka Požega (607), ali nije mogao do poena kraj najboljeg domaćeg kuglača i kolege iz reprezentacije Hrvoja Marinovića (645). Za razliku od njega do poena je mogao Predrag Turk (559) da nije „zaboravio“ kuglati u zadnjem setu kojeg gubi 28 čunjeva razlike, a ukupno 24.

Drugi blok je protiv „željezničara“ ponudio splitsku trojku bivših i sadašnjih hrvatskih reprezentativaca, ali ih to nije na početku posebno impresioniralo. Vodili su ravnopravnu borbu sve do posljednjeg bloka u koji su ušli s prednošću od 7 čunjeva, a Igor Ružić i s vodstvom za osvajanje poena. Međutim onda su sva trojica domaćih kuglača odigrala izvanredno, a posebno Ružićev protivnik, pa je sve otišlo na stranu domaćina. Iako je Igor Ružić (589) i taj set odigrao vrlo dobro (146) njegov protivnik Nikola Muše odigrava 168 i tako za 11 čunjeva dobiva poen. Kako su druga dvojica kuglača Željezničara Bojan Plevnjak (559) i Bojan Košak (570) taj zadnji set odigrali loše sve je otišlo na stranu domaćina.

  • U subotu Željezničara čeka utakmica koja mnogo toga može odlučiti. U goste mu dolazi ekipa Osijeka koja je na tablici iza njega 2 boda i samo pobjeda je ono o čemu u Željezničaru moraju razmišljati, a još više razmišljati kako do nje doći kad po rezultatima nemaš niti tri stalno standardna kuglača.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: NEZAUSTAVLJIVI ŽELJEZNIČAR 2

14. kolo 3. hrvatske kuglačke lige obilježila je maksimalna 8:0 pobjeda Zanatlije protiv Dubravčana iz Donje Dubrave te još jedna sigurna 6:2 pobjeda Željezničara 2, ovaj put protiv direktnog suparnika na tablici Lepoglave 2. Lijepo je i to što je Prosvjetar na gostovanju kod Ivančice iz Ivanca pobjedio 5:3 i time pokazao tko je bolji s donjeg dijela tablice.

Željezničar 2 niže pobjede, a u ovom kolu je kao domaćin imao nešto ravnopravnijeg suparnika koji je pružao otpor u 1. i 3. bloku, ali su čunjevi stalno bili na strani domaćina. U prvom bloku poen je osvojio Bojan Kuzma (528) zahvaljujući vrlo ujednačenoj igri tijekom cijelog nastupa, a upravo zbog neujednačenosti Zvonimir Turk (531) je izgubio poen. Većina posla riješena je u drugom bloku gdje je najbolji kuglač ove ekipe Željezničara Denis Košak (568) opet odigrao vrlo dobro, osvojio poen, ali i napravio razliku u čunjevima pa je u zadnjem bloku Igoru Ružiću (555) preostalo samo da potvrdi sigurnu pobjedu.

U međimurskom dvoboju Zanatlija je 8:0 pobjedio Dubravčan, a „zanatlije“ su odigrali kao u neka njihova daleko bolja vremena (3.206). Svi u ekipi su bili u rasponu od 522-548 čunjeva, a takve bi ih rijetko tko mogao pobjediti. Najbolji Mladen Grašić (548) i Ivan Rođak (546). Kod Dubravčana po običaju najbolja Helena Bolić (529).

U derbiju donjeg dijela tablice Prosvjetar je do 5:3 došao jer je bio 20 čunjeva bolji od svojih domaćina iz Ivanca. Za pobjedu je najzaslužnija trojka koja je osvojila i pojedinačne poene. U prvom bloku bio je to Josip Šarić (517), a u drugom bloku Emil Horvat (526) i Ilija Višić (523). Do pobjede su došli i zbog toga jer ovaj put nisu imali nekoga tko bi bio s izrazito niskim rezultatom.

U slijedećem kolu Željezničar 2 je slobodan, a sva tri ostala kluba su domaćini. Zanatlija varaždinskom Obrtniku 2011, Prosvjetar varaždinskom Željezničaru, a Dubravčan lideru prvenstva Obrtniku iz Krapinskih Toplica.

Izvor: A.Crnčec