Ostalo 07.11.2019. 08:36. Zadnja izmjena: 07.11.2019. 08:37.

Kuglanje

1. i 3. hrvatska kuglačka liga: Prvi poraz Željezničara 2

1. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Loša igra Željezničara u Zagrebu

U 7. kolu 1. hrvatske kuglačke lige čakovečki je Željezničar gostovao kod zagrebačkog Medveščaka 1958. Bio je to dvoboj od kojeg se očekivalo  više. Nažalost sam tijek, a posebno igra dijela ekipe to vjerovanje nije opravdalo. Željezničar je poražen 2:6, uz 88 čunjeva razlike.

  • Utakmica, a posebno razlika čunjeva, odlučena je već u prvom bloku u kojem su daleko ispod razine prve lige odigrali kuglači Željezničara, posebno Zoran Jagić (514) koji je neprepoznatljiv, a prošle je sezone bio prvi igrač kluba. Mnogo bolji nije bio niti Franjo Gosarić (531) pa su uz vodstvo domaći stekli i prednost od čak 128 čunjeva. Drugi blok igrao je bolje, ali su oba kuglača opet poražena, uz to Luka Požega (590) čak i s 10 čunjeva više od protivnika, ali u setovima 1,5:2,5. Predrag Turk (557) igrao je promjenljivo pa je njegov rezultat samo dobar, čak možda i s manjim minusom ispred. Zadnji blok kuglača ušao je tako na staze kod rezultata 0:4 i uz 133 čunja minusa i svima je bilo jasno da je to nedostižno. Ipak, ta dvojica uspjela su poraz učiniti podnošljivijim jer su osvojili poene i smanjili razliku u čunjevima. Pri tome treba reći da su si domaćini dozvolili luksuz da u igru postave i već gotovo umirovljenog nekadašnjeg višestrukog svjetskog prvaka Nikolu Dragaša koji je do kraja dvoboja pritiskao 40 godina mlađeg Bojana Plevnjaka (562), ali se Bojan ipak može pohvaliti da je pobjedio ovu legendu hrvatskog kuglanja i sporta. U drugi poen se nije niti sumnjalo jer je Tomislav Tvarog ove sezone u odličnoj formi, a ovaj put to je dokazao s 599 čunjeva.

Ove subote pred Željezničarom je utakmica istine. U goste mu dolazi Velebit iz Otočca, klub koji do sada ima 2 boda. Ukoliko žele ostati u krugu momčadi koje će i sljedeće sezone igrati u prvoj ligi, dva boda u toj će utakmici biti neophodna.

3.  HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: PRVI PORAZ ŽELJEZNIČARA 2

  • U međimurskom dvoboju 5. kola 3. hrvatske kuglačke lige Dubravčan je bio bolji od Željezničara 2  6:2 i za 29 čunjeva, Prosvjetar je kao domaćin opet razočarao izgubivši od koprivničkog Željezničara 3:5, za 60 čunjeva, a Zanatlija je pobijedio Obrtnik iz Krapinskih Toplica 5:3 i za 28 čunjeva.
  • Dubravčan kao da je čekao Željezničar 2 da bi proigrao ove sezone. Srušio je momčadski rezultat 80-ak čunjeva veći od svih dosadašnih utakmica i to mu je bilo dovoljno za pobjedu protiv, u prvom bloku, slabašnog protivnika. U drugom bloku gosti su bili bolji, ali je ukupnu pobjedu Dubravčanu donijela sjajna Helena Bolić s prvoligaških 597 čunjeva. Uz nju u izjednačenom prvom bloku Davor Fabić srušio je 535, Tomislav Hrašćanec 533, a Josip Čižmešija 531 čunj. Poene za Željezničar 2 osvojili su Igor Ružić (552) i Zvonimir Turk (536).
  • Zanatlija je u vrlo ujednačenom susretu u kojem su u svakom bloku dvoboji završili 1:1 bio za nijansu bolji od gostiju iz Krapinskih Toplica. Prevagu tih 28 čunjeva donio je Mladen Grašić (575) jer gosti su imali odgovor na sve ostale rezultate osim ovog najboljeg. Pored njega poene Zanatliji donijeli su još Franjo Žarković (532) i Ivica Petković (518).
  • Prosvjetar je u utakmicu krenuo vrlo dobro vodstvom od 2:0 zahvaljujući Nebojši Žnidariću (537) i Josipu Šariću (531). No drugi blok je uspio sve to prosuti, a u trećem Emil Horvat (545) sam nije mogao donijeti pobjedu.

U sljedećem kolu opet međimurski dvoboj. Željezničar 2 je domaćin Zanatliji, Dubravčan gostuje kod ivanečke Ivančice, a Prosvjetar kod Koprivnice.

Izvor: ac