Ostalo 11.03.2020. 22:58. Zadnja izmjena: 11.03.2020. 23:02.

Kuglanje

1. i 3. Hrvatska kuglačka liga: Samo Zanatlija uspješno

  • 1.  HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Pobjeda za ostanak

Kuglači Željezničara znaju igrati utakmice koje određuju sudbinu. Nakon što su u prethodnom domaćinstvu pobijedili direktnog konkurenta na tablici Osijek, ove subote su to učinili i protiv pretendenta za treće mjesto u prvenstvu, zagrebačkog Medveščaka 1958. U utakmici gdje je pobjeda značila i ostanak u najboljoj hrvatskoj kuglačkoj ligi bili su bolji od gostiju 6:2, uz 79 čunjeva plusa.

Više o utakmici i tablicu donosimo u tiskanom izdanju lista Međimurje.

  • 3. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Samo Zanatlija uspješno

Neuspješno je bilo 18. kolo 3. hrvatske kuglačke lige za međimurske klubove. Svi, osim Zanatlije, su poraženi, čak i do sada u drugom dijelu neporaženi Željezničar 2 kojega je u Čakovcu 7:1 pobjedio lider prvenstva Obrtnik iz Krapinskih Toplica. Prosvjetar je istim rezultatom poražen na gostovanju kod varaždinskog Obrtnika 2011, a Dubravčan je 49 čunjeva i 3:5 poražen na gostovanju kod varaždinskog Željezničara. Zanatlija je gostovao kod ivanečke Ivančice i 5:3 pobjedio.

Derbi prvenstva igran je u Čakovcu gdje je Željezničar 2 dočekao Obrtnik iz Krapinskih Toplica i samo u slučaju pobjede Željezničara 2 prvenstvo još ne bi bilo odlučeno. Ali ipak je odlučeno jer su gosti pobjedili 7:1 što, treba pošteno reći, ne odražava realnu sliku događanja na utakmici. Naime cijelo vrijeme igralo se ravnopravno, a čak i prije zadnjeg seta utakmice  Željezničar 2 je imao u rukama pobjedu. Međutim što srećom, a što zbog pogrešaka kuglača Željezničara 2, sve što je moglo ići u korist gostiju otišlo je pa je zbog ukupnih samo 4 čunja gostima pripala tako visoka pobjeda. Za uspjeh nije pomogao niti prvoligaški rezultat najboljeg kuglača lige Denisa Košaka (598), Zvonimir Turk (536) nije poen osvojio iako je imao 11 čunjeva više od protivnika, ali i minus u setovima, a niti Igor Ružić (543). Zanatlija je utakmicu protiv najslabije ekipe lige započeo s 0:2, ali su kasnije uspjeli nadoknaditi sve minuse i sigurno pobjediti 5:3. Pobjedu je donijela opet nevjerojatna ujednačenost kuglača koji sve rezultate imaju u rasponu od 521-543 čunja. Najbolji su bili Mirko Cimerman (543), te braća Mladen (536) i Damir Grašić (534).

Nakon prošlotjedne solidne utakmice očekivalo se da Dubravčan nastavi u tom ritmu. Gostovali su kod varaždinskog Željezničara, ali su zbog dva izrazito slaba rezultata poraženi 3:5, zbog minusa od 49 čunjeva. Ovaj put najbolji u Dubravčanu bio je Branko Horvat (558), ali opet nije izostao poen Helene Bolić (540).

Prosvjetar je naišao na izrazito raspoložene kuglače varaždinskog Obrtnika 2011 koji su odigrali na solidnom drugoligaškom nivou pa niti mnogo bolji trećeligaši od Prosvjetara ne bi mogli do bodova. U takvoj situaciji Prosvjetar je uspio samo do utješnog poena kojeg je odličnim rezultatom osvojio Emil Horvat (573). U nastavku prvenstva u petak 13. Željezničar 2 dočekuje varaždinski Obrtnik 2011, Zanatlija je domaćin varaždinskom, a Dubravčan koprivničkom Željezničaru, dok Prosvjetar gostuje kod druge ekipe Lepoglave.

Tablicu možete provjeriti u tiskanom izdanju lista Međimurje.

Izvor: ac