Ostalo 22.10.2020. 23:27. Zadnja izmjena: 22.10.2020. 23:31.

Kuglanje

1. i 3. Hrvatska kuglačka liga: Veliki bod za Zanatlije

1.  HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Protiv Mertojaka bez puno očekivanja

U 5. kolu 1. hrvatske kuglačke lige u Čakovcu je gostovala trenutno najbolja hrvatska kuglačka momčad Mertojak iz Splita. Protiv ekipe pune reprezentativaca, sadašnjih i bivših, bilo kakav uspjeh mogla je biti samo slučajnost.

Na kraju je bilo objektivnih 6:2 za goste, ali sam početak bio je vrlo zanimljiv. Prvi blok donio je dvoboj dvojice mladih reprezentativaca Hrvatske, Željezničarovog Luke Požege i Mertojakovog Hrvoja Martinovića. U odličnom dvoboju uspješniji je bio Požega koji je konačno odigrao odličnu domaću utakmicu i sa srušenih 620 čunjeva za 6 čunjeva bio bolji od Marinovića. U drugom dvoboju ovog bloka Franjo Gosarić se sve do posljednjeg seta odlično držao protiv Ivana Totića, još jednog reprezentativca. Do tog posljednjeg bloka sve su opcije bile u igri, a onda je u posljednjem setu Totić odigrao odlično, završio na 599 čunjeva, a Gosarić slabo pa je zaostao 30 čunjeva. Nakon tih 1:1 i sastava dvoboja u drugom bloku očekivala se daljnja neizvjesna borba, ali je ovaj puta zakazao najbolji kuglač Željezničara u dosadašnjem dijelu prvenstva Predrag Turk (547) i zbog skromnog rezultata izgubio poen. Bojan Košak (551) odigrao je na nivou svojih dosadašnjih nastupa što je bilo premalo za još jednog reprezentativca, Mušea (618). Tako je nakon drugog bloka utakmica gotovo riješena, kako zbog vodstva gostiju 3:1 tako i zbog činjenice da je u zadnjem bloku za goste nastupao njihov najpouzdaniji kuglač Andrej Kovač. Protiv njega poen je izgubio Igor Ružić (555), a još jedan poen za Željezničar osvojio je vrlo dobar Tomislav Tvarog (593).

U slijedećem kolu Željezničar odlazi na jedno od gostovanja gdje se nešto može napraviti, ekipi Novske, starim poznanicima iz 1.B lige.

3. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Veliki bod za Zanatlije

U 3. kolu 3.hrvatske kuglačke lige najveći posao napravio je Zanatlija koji je na gostovanju kod prvog favorita prvenstva, varaždinskog Željezničara, osvojio bod, Prosvjetar je maksimalno bio učinkovit kao domaćin varaždinskom Obrtniku 2011, Željezničar 2 je u Koprivnici pobijedio istoimenu momčad 5:3, a Dubravčan je kolo završio 2:6 porazom protiv druge ekipe Lepoglave. Ove sezone ojačani i samouvjereniji Zanatlija upravo je tako i odigrao u Varaždinu protiv Željezničara. Niti 0:3 nakon prvog bloka nije ih pokolebalo pa su druga trojica kuglača osvojila 2 poena i ne samo nadoknadila zaostatak od 82 čunja nego i napravili plus od 22 čunja koji su na kraju donijeli bod. Pri tome daleko najveće zasluge ima Jurica Petković koji je maestralnim nastupom i sa srušena 602 čunja dao najveći doprinos u ukupnom zbroju čunjeva. Uz njega poen je osvojio i Damir Grašić (553), ali treba spomenuti i ujednačeni nastup ostalih: Rajmond Pokrivač 540, Igor Maček 533, Mirko Cimerman 530 i Franjo Žarković 512 čunjeva.

  • Prosvjetar je opet bio uvjerljiv i s 8:0 te čak 270 čunjeva razlike otpratio obrtnike iz Varaždina. Od prve do zadnje kugle gosti nisu mogli niti razmišljati o bilo kakvom uspjehu. Prvo su Nebojša Žnidarić (520) i Ivan Pigac (521) doveli Prosvjetar u 2:0 vodstvo, u drugom bloku Zvonimir Plevnjak (565) je značajno povećao razliku u čunjevima, a onda su u trećem bloku najbolji kuglač susreta Ilija Višić (565) i Emil Horvat (548) dovršili posao.
  • Željezničar 2 je gostovao kod Koprivnice i u ne osobito kvalitetnoj utakmici došao do 5:3 pobjede zbog ukupno 86 čunjeva više od protivnika. Međusobni igrački dvoboji završili su 3:3, ali su „željezničari“ uvijek srušili više čunjeva, čak i u jednom dvoboju bez poena. Kod Željezničara 2 najbolji Bojan Kuzma (533) i Denis Košak (517).
  • Dubravčan iz Donje Dubrave je bio domaćin Lepoglavi 2 i u utakmici rekreacijskih rezultata poražen je 2:6 za 20 čunjeva, s time da je protivnik ukupno imao 2.975 čunjeva !? Kao i u prošlom kolu Dubravčan je započeo obećavajuće. Nakon prvog bloka vodili su 2:1 i čak 122 čunja! U tom bloku igrao je i najbolji pojedinac Dubravčana Željko Šimunić sa srušenih 533 čunja. No kuglači drugog bloka uspjeli su izgubiti za 142 čunja i tako omogućiti gostima pobjedu. Daljnji komentar nije potreban.

Ono što treba još napomenuti je da je Dubravčan za čudan nastup u prošlom kolu kažnjen s oduzimanjem 2 boda pa za sada ima na tablici -2 boda. U slijedećem kolu međimurski dvoboj imaju domaćin Zanatlija i Dubravčan, Prosvjetar ide u goste Lepoglavi 2, a Željezničar 2 je domaćin imenjaku iz Koprivnice.

Izvor: ac