Ostalo 05.03.2020. 14:14. Zadnja izmjena: 05.03.2020. 14:14.

Kuglanje

1. i 3. Hrvatska kuglačka liga: Željezničar bez šanse u Zagrebu

  • 1. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Željezničar bez šanse u Zagrebu

Kuglači Željezničara nisu na gostovanje zagrebačkoj Grmoščici išli s bijelom zastavom, ali niti s puno nade, jer je to izrazito domaćinska ekipa i kuglana. To se potvrdilo tijekom cijelog tijeka utakmice koju su domaćini dobili 8:0. Iako je poraz najviši mogući treba reći da su gosti imali u svakom bloku šanse, ali niti jednu nisu iskoristili, prije svega zbog, u odlučujućim trenucima, nesigurne i nedisciplinirane igre. Prvi to nije iskoristio Franjo Gosarić iako je odigrao 575 čunjeva, pa je nakon prvog bloka umjesto 1:1 bilo 2:0 za domaćine. U drugom bloku šansu nije iskoristio Predrag Turk (579, a pored ove dvojice dobro je odigrao još Luka Požega (617), najbolji pojedinac Željezničara u ovom susretu. Daleko ispod razine potrebne za prvu ligu odigrala je druga trojka. Optimizam za slijedeće utakmice daje još nastup Zorana Jagića koji je u 60 hitaca srušio 303 čunja, ali niti to nije bilo dovoljno kako bi popravio izrazito loš nastup Bojana Plevnjaka (253). U subotu Željezničar opet igra utakmicu za ostanak u ligi. U goste mu dolazi neugodna ekipa zagrebačkog Medveščaka 1958 koja se bori za broncu, a u pripremnom su razdoblju pobjedili Željezničar u Čakovcu.

  • 3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Dubravčan maksimalno

17. kolo 3. hrvatske kuglačke lige obilježila je maksimalna 8:0 pobjeda Dubravčana protiv ivanečke Ivančice, Prosvjetar nije kao domaćin uspio do pobjede protiv slabe Koprivnice, bilo je 4:4, a u međimurskom dvoboju Željezničar 2 bolji od Zanatlije. Dubravčan je konačno postigao i nekakav značajniji ukupni rezultat (3.154 čunjeva). Gosti su s dva najbolja kuglača u startu pokušali Dubravčan, ali im domaća trojka to nije dozvolila, posebno Helena Bolić (554). Nakon 3:0 u prvom bloku i solidne zalihe u čunjevima lako je bilo igrati drugoj trojci Dubravčana pa su i oni odigrali vrlo solidno, osvojili pojedinačne poene te je utakmica uz 8:0 završila i s čak 336 čunjeva razlike. Uz Helenu Bolić toj razlici najviše su doprinjeli Branimir Klarić (525) i Branko Horvat (523).

Prosvjetar je protiv slabe Koprivnice uspio osvojiti tek jedan bod, zahvaljujući ukupnoj razlici čunjeva (36). U slaboj utakmici s obje strane Prosvjetar je izgubio drugi bod jer je pojedinačne poene uspio gubiti i na protivničkom rezultatu 475 čunjeva ?! Dvojica koji su uspjeli osigurati bod su bili Emil Horvat (547) i Josip Šarić (543).

Međimurski derbi pripao je drugoj ekipi Željezničara. Jači otpor nije joj mogla pružiti niti ekipa čakovečkog Zanatlije, a rezultat je na kraju bio 6,5:1,5 za Željezničar 2. U utakmicu su oba trenera krenula s jakim dvojcem, ali su Željezničarovi bili bolji pa su poveli 2:0. Bojan Kuzma (524) je bio bolji od Mirka Cimermana (502), a Denis Košak (555) od Damira Grašića (521). U drugom bloku Jurica Petković (526) je osvojio poen za Zanatliju, ali je na 3:1 Željezničar u vodstvo doveo Igor Ružić (555). U zadnjem bloku željezničari su također bili bolji 1,5:0,5, a u njemu se istakao kadet Konrad Vikert srušivši u 60 hitaca 281 čunj.

U petak se igra derbi prvenstva u kojemu drugi, Željezničar 2, dočekuje vodeći Obrtnik iz Krapinskih Toplica. Ostali gostuju - Prosvjetar kod varaždinskog Obrtnika 2011, Dubravčan kod varaždinskog Željezničara, a Zanatlija kod ivanečke Ivančice.

 

Izvor: A.Crnčec