Ostalo 14.11.2019. 08:54. Zadnja izmjena: 14.11.2019. 08:54.

Kuglanje

1. i 3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Međimurski dvoboj Zanatliji

1. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Utakmica istine za Željezničar

Kuglači Željezničara uspješno su prošli test istine u 8. kolu 1. hrvatske kuglačke lige. Bili su domaćini momčadi Velebita iz Otočca i pobijedili 6:2, za 37 čunjeva. U ovoj utakmici Željezničar je morao pobijediti ako je želio ostati u ravnopravnoj igri kao prvoligaš, s obzirom da je ekipa Velebita jedna od onih koje su kandidati za ispadanje. Zato je Željezničar ovaj put krenuo u utakmicu s dvojkom koja je ranijih sezona bila veoma pouzdana, a tako se pokazala i ovaj put. U ravnopravnom dvoboju, ali bez velike dramatike Ninoslav Mikac (582) je osvojio poen, a jedan od i do sada pouzdanih kuglača Predrag Turk (561) je mnogo lakše došao do poena. Tako se u utakmicu krenulo s 2:0 vodstvom i 39 čunjeva prednosti. U drugom bloku poen se očekivao, a i osvojen je od Luke Požege (584) koji je s tim rezultatom postao i kuglač utakmice. Za razliku od njega Zoran Jagić (546) i dalje razočarava i ne može do poena. 3:1 izgledalo je dosta dobro prije nastupa zadnjeg bloka, ali je razlika od samo 24 čunjeva upućivala na veliki oprez. Kada još najbolji pojedinac Željezničara Tomislav Tvarog (569) pobjeda je postala upitnom. Srećom, Bojan Plevnjak (551)  igrao je prema očekivanjima, a za protivnika je imao najslabijeg gostujućeg kuglača pa je osvojio poen i razlikom čunjeva osigurao pobjedu od 6:2.

Sada predstoji još zadnje kolo prvog dijela u kojem Željezničar gostuje kod ekipe Bjelovara.

3.  HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Međimurski dvoboj Zanatliji 

Odličnu utakmicu odigrali su Željezničar 2 i Zanatlija u međimurskom dvoboju, a 5:3 pobjeda za 17 čunjeva pripala je kuglačima Zanatlije. Od prvog do posljednjeg bloka vodila se izjednačena borba za bodove i u svakom bloku bilo je 1:1, a presudan je bio rezultat najboljeg kuglača utakmice Franje Žarkovića, prvoligaški 581 čunj. Kod pobjednika osim njega vrlo dobro su odigrali Mirko Cimerman (553) i Mladen Grašić (536). Iako je pet kuglača Željezničara 2 odigralo ujednačeno, jedan slabi rezultat stvorio je razliku koja je na kraju presudila. Kod Željezničara 2 najbolji su bili Igor Ružić (550), Denis Košak (545) i junior Manuel Korent (536).

Kuglači Dubravčana iz Donje Dubrave odigrali su odličnu utakmicu na gostovanju kod ivanečke Ivančice o čemu govori momčadskih 3.243 čunja, a to je ujedno značilo visoku 7:1 pobjedu uz čak 265 čunjeva razlike. Od prvog do zadnjeg hica Dubravčan je vodio, a slavlju su najviše doprinijeli Davor Fabić (572), Helena Bolić (559) i zajedničkim snagama Tomislav Hrašćanec (268) i Željko Šimunić (282).

Prosvjetar je na gostovanju kod Koprivnice odigrao svoju standardnu utakmicu i osvojio  tri poena, ali su mu za nešto više nedostajala čak 142 čunja. Sada se još više vidi koliko nedostaje bolesni Stjepan Blažek jer su njegove zamjene napravile stotinjak čunjeva manje od njegovih rezultata. Kad se tome pridoda još jedan rezultat daleko ispod 500 jasno je odakle takva razlika . Tri poena osvojili su Emil Horvat (539), Nebojša Žnidarić (534) i Josip Šarić (508). 

Ovaj tjedan dva su naša kluba domaćini varaždinskim. Prosvjetar Obrtniku 2011, a Dubravčan Željezničaru. Na najduže i najteže gostovanje ide Željezničar, prošlogodišnjem drugoligašu Obrtniku iz Krapinskih Toplica. Najlakši posao čeka Zanatliju koji igra na domaćoj kuglani protiv ivanečke Ivančice.