Ostalo 22.11.2019. 08:32.

Kuglanje

1. i 3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Željezničar se u drugom dijelu sezone nada boljem

1. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: U drugom dijelu sezone nadaju se boljem 

U posljednjem kolu prvog dijela 1. hrvatske kuglačke lige čakovečki je Željezničar gostovao kod ekipe Bjelovara i bez obzira na solidnu igru poražen je 1:7, za 154 čunja.

Opet je koban za Željezničar bio već prvi blok. U njemu su zajedničkim „snagama„ Ninoslav Mikac i Franjo Gosarić srušili 506 čunjeva što je odmah donijelo minus od 80 čunjeva koje je bilo nemoguće nadoknaditi do kraja susreta. Drugi kuglač prvog bloka Bojan Košak odigrao je vrlo dobrih 587 čunjeva, ali i to je bilo premalo protiv najboljeg domaćeg kuglača Kasumovića (639), pa su domaćini poveli 2:0, uz velikih 128 čunjeva plusa. U drugom bloku Željezničar je zaigrao s najboljom dvojkom pokušavši izjednačiti rezultat. Unatoč tome što su obojica igrali vrlo dobro osvojen je samo 1 poen, a razlika u čunjevima nije znatnije smanjena, -110 čunjeva. Poen je osvojio Tomislav Tvarog (620), a vrlo dobri Luka Požega (605) ostao je bez njega za 11 čunjeva. Posljednji blok morao je odigrati iako se znalo da je preokret nemoguć. Predrag Turk (587) i Bojan Plevnjak (563) također nisu došli do poena pa je na kraju bilo 1:7.

Ovim porazom Željezničar je završio prvi dio sezone na sedmome mjestu s jednako toliko bodova što mu ne daje pravo na mir u nastavku prvenstva. Ono se nastavlja potkraj siječnja i do onda bi u Željezničaru trebali „pronaći“ šestorku jer je u prvom dijelu nisu imali, već tek trojku i ponekad četvorku, a u najboljoj hrvatskoj ligi tako se ne može biti uspješan.

3. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: TRI  POBJEDE

Prvu utakmicu 7. kola 3. hrvatske kuglačke lige odigrala je druga ekipa Željezničara na gostovanju kod Obrtnika iz Krapinskih Toplica. Iako su znali da je to nedavni drugoligaš išli su s dosta optimizma jer su im se pridružila i dvojica kuglača najboljeg sastava. Utakmica je za trećeligašku bila izuzetno kvalitetna (3.224: 3.199), a domaćini su pobijedili 6:2, samo za 25 čunjeva. U  ujednačenoj utakmici razlika je nastala kod najslabijih igrača ekipa. Približno toliko je najslabiji domaćin bio bolji od Željezničarovog. Sve ostalo bilo je ujednačeno. Najbolji u Željezničaru bili su Zvonimir Turk (553), Franjo Gosarić (552) i Denis Košak (550).

Prosvjetar je konačno došao do pobjede u utakmici protiv varaždinskog Obrtnika 2011. Uvjerljivih 7:1 i čak 126 čunjeva razlike. Od prvog do zadnjeg trenutka Prosvjetar je igrao sigurno, poveo s 2:0, pa zatim 4:0, tako da gosti niti jednog trenutka nisu imali nikakve šanse. Najuspješniji u Prosvjetaru bili su Nebojša Žnidarić (548), Emil Horvat (524) i Ilija Višić (516).

Zanatlija je imao najlakši posao  jer je bio domaćin najslabijoj ekipi lige ivanečkoj Ivančici. Bez  dilema od prve do zadnje minute Zanatlija je bio gospodar situacije što je na kraju rezultiralo sa 7:1 i sa čak 190 čunjeva razlike. Najbolji „zanatlije“ su bili Mladen Grašić (578), Damir Grašić (532) i Mirko Cimerman (529).

Maksimalnu pobjedu ostvario je Dubravčan iz Donje Dubrave. Kao domaćini porazili su varaždinski Željezničar 8:0, uz 118 čunjeva razlike, a tome su najviše doprinjeli Davor Fabić (537), Helena Bolić (534) i povratnik u kuglanje Branimir Klarić (526).

U sljedećem kolu Prosvjetar je ponovno domaćin i to drugoj ekipi Lepoglave, Željezničar 2 gostuje kod varaždinskog Obrtnika 2011, u Varaždinu kod Željezničara gostuje i Zanatlija, dok je Dubravčan gost koprivničkog Željezničara.

Izvor: ac