Ostalo 17.10.2017. 07:37. Zadnja izmjena: 17.10.2017. 07:37.

Plivanje

11 medalja Čakovečkog plivačkog kluba u Šibeniku

Plivači Čakovečkog plivačkog kluba pod stručnim vodstvom trenera Gorana Kolarića, njih pet (Ema Medved, Glorija Požgaj, Hannah Ereiz, Meri Furdi i Sven Furdi) postigli su odlične rezultate na prvom ovogodišnjem Grand prix turniru pod nazivom Mini Grand-prix „Sveti Mihovil“, održanom u Šibeniku pod pokroviteljstvom Hrvatskog plivačkog saveza. Na sportskim bazenim „Crnbiuca“ nastupilo je 409 plivačica i plivača iz 20-ak plivačkih klubova Bosne i Hercegovine i hrvatske. Čakovečki predstavnici vratili su se u Čakovec zadovoljni s 11 osvojenih odličja i tako još jednom potvrdili svoju talentiranost i vrijedan rad.

U konačnom poretku na Mini GP-u HPS ocjenjuje svestranost plivača, boduju se četiri discipline: 100, 200, 200 ili 400 metara mješovito te 400 i 800 metara slobodno. U konačnom poretku tri čakovečke plivačice smjestile su se među prvih 10 što je najbolji pokazatelj odličnog rada u klubu. Ema Medved je zauzela drugo, Hannah Ereiz treće, Glorija Požgaj osmo, a osvojeno je i 11 medalja po disciplinama. Prema riječima trenera i predsjednika kluba Gorana Kolarića sve se više pokazuje i dokazuje, a to potvrđuju i rezultati iz Šibenika da je Čakovec u hrvatskim okvirima, ozbiljna plivačka sredina.

Slijede nastupi Lige Regije sjever u Sisku, Vidra u Zagrebu i Grand prix u Splitu. A slijedeće natjecanje Mini Grand prix-a biti će održano u Zadru 18.i 19. studenoga.