Ostalo 08.09.2018. 08:19. Zadnja izmjena: 08.09.2018. 08:19.

Karate klub Globus

1.200 karatista na 22. izdanju Međimurje Opena

Po završetku 22. izdanja „Međimurje Opena“, tradicionalnog turnira koji označava početak nove karate sezone u Karate klubu Globus imaju razloga za zadovoljstvo. Ovaj put taj razlog nisu uspjesi sportaša, iako je čakovečki klub uzeo četiri medalje u katama i osam u borbama, već pohvale za organizaciju. Naime, u subotu 1. rujna kroz dvoranu Graditeljske škole prodefiliralo je nevjerojatnih 1.200 karatista, a kad se toj brojci pridodaju treneri, prateće osoblje i roditelji onda je konačan zbroj i duplo veći.

Usprkos svoj toj ljudskoj masi nije bilo ni jednog propusta, sve je išlo kao po loju, a i nije bilo odstupanja od satnice. Prvi koji je vidio ovakav organizacijski uspjeh je predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan koji je čakovečki turnir svrstao uz bok najboljima. Osim na tatamijima, organizatori su se pobrinuli da i sve oko turnira bude na razini ovog izuzetnog sportskog događaja. Video zid, glazba i razglas, simpatični voditelji i bogata ponuda popratnih sadržaja definitivno je ono što izdvaja ovaj turnir od drugih. „Međimurje Open“ ne smatra se bez razloga najjačim jednodnevnim turnirom u Hrvatskoj, a slobodno možemo reći i u Europi. „Veseli nas što su svi bili zadovoljni. Primamo čestitke i pohvale sa svih strana i to je najveća nagrada našem uloženom trudu i energiji. Trebalo je za ovo odvojiti puno slobodnog vremena, a to sve potpisuje jedna prava mala vojska volontera. Mahom su to članovi kluba ili obitelji članova, ali sve smo odradili kao jedan tim“ izjavio je nakon turnira predsjednik KK Globusa Mladen Vizinger.

Važnost turnira prepoznala je i lokalna zajednica, od Grada Čakovca od gradske i županijske sportske zajednice koji su svi na svoj način dali doprinos njegovom održavanju na ovom nivou. Vremena za uživanja u lovorikama nije bilo puno jer je taj isti marljiv tim, koji je sve pripremio, morao odraditi i raspremanje. U izrazito kratkom roku dvorana Graditeljske škole morala je biti vraćena u prvobitno stanje. Tako će u roku od samo 24 sata turnir ostati lijepa uspomena za sudionike iz 15 zemalja, ali je sasvim sigurno postavio jedan mali grad iz jedne male države kao važnu postaju sportskog kalendara izrazito popularnog olimpijskog sporta. S druge strane postavio je i visoku organizacijsku ljestvicu za „Međimurje Open 2019.“, ali u Globusu već sada imaju ideje kako turnir učiniti još boljim. 

Izvor: T. Jakopec