Ostalo 12.03.2019. 12:28. Zadnja izmjena: 12.03.2019. 12:29.

Kuglanje

1.B, 2. i 3. hrvatska kuglačka liga: Domaći poraz Zanatlije

1. B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 20. KOLO: Obrtnik bolji od Željezničara

Kuglači Željezničara u subotu su gostovali kod ekipe Obrtnik Torbara iz Zagreba. Bilo im je to pretposljednje gostovanje ove ligaške sezone i bodovi su im bili izuzetno važni u borbi za naslov prvaka. Znali su da je protivnik na svojoj kuglani vrlo jak pa su bili maksimalno motivirani. Odigrali su sjajnu utakmicu, ali nažalost domaćin je odigrao na još višem nivou i pobijedio 5:3 uz 20 čunjeva viška. Sam tijek utakmice je uglavnom bio prema očekivanjima. U svakom bloku igrački poeni su podijeljeni, ali su domaćini u prvom i trećem bloku bili bolji za tih 20 čunjeva.

U prvom bloku je Željezničar Franjo Gosarić niti sa srušenih 627 čunjeva nije uspio do poena jer je protivnik srušio osobni rekord - 657. Predrag Turk (575) je u posljednjim hicima osvojio poen i time je plan ispunjen. U drugom bloku Zoran Jagić (593) osvojio je poen i stigao razliku u čunjevima. Nažalost planirani poen nije uspio osvojiti Ninoslav Mikac (581). Posljednji par je trebao anulirati 4 čunja viška domaćina, no nažalost Tomislav Tvarog (619) i Bojan Plevnjak (558) nažalost nisu uspjeli. U pretposljednjem kolu u Čakovec dolazi ekipa Pakraca, a žele li u zadnjem kolu tražiti šansu za naslov prvaka kuglači Željezničara moraju pobijediti.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 16. KOLO: Domaći poraz Zanatlije

U 16. kolu 2.hrvatske kuglačke lige Zanatliji je u goste došla ekipa križevačke Elektre, koja je već osigurala naslov prvaka lige, koja je potvrdila ulogu favorita i uvjerljivo slavila 6:2 i 57 čunjeva viška. Već prva dva bloka su dala naslutiti da utakmica neće dobro završiti za domaćine. Gosti su poveli 3:1 zahvaljujući lošoj igri domaćih kuglača među kojima je samo Damir Grašić (531) odigrao dobro i osvojio poen. Razlika čunjeva je bila samo 29 i to je bilo dostižno za zadnji blok. No, u njemu je raspoložen bio Mladen Grašić (540) koji je također osvojio poen. Dva kola prije kraja prvenstva Zanatlija je pao na pretposljednju poziciju pa mu prijeti ispadanje. Zanimljivo je da ih isto tako od 4. mjesta dijele 2 boda što znači da je čak šest ekipa u igri za ispadanje i u zadnja dva kola će biti izuzetno zanimljivo. U pretposljednjem kolu Zanatlija će bodove tražiti kod posljednje ekipe Slavonca iz Lipovljana, što daje nadu u ostanak u 2. ligi.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 19. KOLO: Željezničar 2 konačno pobijedio

Željezničar 2 je dočekao Ivančicu sa željom da dokaže kako je ipak puno bolja momčad od njih i u tome su uspjeli, uvjerljivo pobjedivši 7.1. Veseli što je tome najviše doprinio mladi Manuel Korent (532) koji u posljednje vrijeme igra solidno. Odmah uz bok njemu je najbolji kuglač ekipe ove sezone Bojan Kuzma (532). On je u prvom bloku osvojio poen, isto kao i Manuel Korent te Zvonimir Turk (528) u posljednjem bloku. To je polovica momčadi koja je za spomenuti, a druga polovica se za to još treba potruditi.

Jasno je kakve je kvalitete utakmica u kojoj se poeni osvajaju s 479 čunjeva. Upravo to se događalo na utakmici Dubravčana i varaždinskog Željezničara u kojoj su obje ekipe igrale slabo, a prevagu je činila Helena Bolić koja je s 557 srušenih čunjeva daleko odskakala od svih ostalih u obje ekipe. Drugi rezultat ekipe je 518 čunjeva Davora Fabića. I s takvim rezultatima Dubravčan je poveo 3:0, u drugom bloku dodali su još jedan poen za konačnih 6:2.

Prosvjetar je kod vodeće Koprivnice izgubio 2:6, uz 70 čunjeva manjka, a za bolji rezultat nedostajao je bar jedan inspiriraniji kuglač. Kao ekipa odigrali su vrlo ujednačeno, svih šest kuglača između 492 i 524 čunja, a to je ukupno bilo premalo za pobijediti vodeću ekipu. U svakom bloku Prosvjetar je osvojio po poen. U prvom to je uspjelo Nebojši Žnidariću (512), a u drugom Iliji Višiću (524), ujedno i najboljem pojedincu Prosvjetara na ovoj utakmici.

U 21. kolu Željezničar 2 gostuje kod Lepoglave 2, Dubravčan kod varaždinskog Obrtnika 2011, dok je Prosvjetar domaćin ivanečke Ivančice.

Izvor: ac