Ostalo 08.02.2019. 08:48. Zadnja izmjena: 08.02.2019. 08:49.

Kuglanje

1.B, 2. i 3. hrvatska kuglačka liga: Drugi uzastopni poraz Zanatlije

  • 1.B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 15. KOLO: I nekompletni do sigurne pobjede

Drugi tjedan za redom Željezničar je bio domaćin u prvenstvu 1.B hrvatske kuglačke lige i to je dobro iskoristio. Nakon prošlotjednih 8:0, ove su subote pobijedili bjelovarsku Sirelu 7:1 i tako u dva tjedna ostvarili zavidnu poen razliku 15:1. Posebno valja istaknutu Franju Gosarića koji je srušio sjajna 604 čunja. Igor Ružić (534) odigrao je na svom standardnom nivou što je također bilo dovoljno za poen. U drugom bloku uz osrednju igru poene su osvojili Ninoslav Mikac (551) i Bojan Plevnjak (534), a posao je dovršio odlični Tomislav Tvarog (595). Jedini poen gostima prepustio je „povratnik“ Bojan Košak (505). Sada slijedi teško gostovanje kod Podravke u Koprivnici.

  • 2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 11. KOLO: Drugi uzastopni poraz Zanatlije

Drugo uzastopno gostovanje donijelo je čakovečkom Zanatliji i drugi poraz, no ovaj put uz puno bolju igru pa je i poraz od đurđevačkog Graničara bio samo 3:5, uz 46 čunjeva manjka. Ovaj put na visini zadatka je bila samo polovica ekipe, koja je i osvojila poene. Najbolji je bio Jurica Petković (558), vratio se Mirko Cimerman (548) i Ivica Petković (522). Da se toj trojci barem malo približio netko iz drugog dijela ekipe mogao se osvojiti barem bod. Prvo domaćinstvo u drugom dijelu prvenstva Zanatlija ima ove subote, a ugošćuje Slavoniju iz Novske.

  • 3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 14. KOLO: Svi domaći klubovi upisali poraze

Dok su „prosvjetari“ bili slobodni i odmarali ostala dva međimurska kluba u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi su zabilježili poraze. Dubravčan iz Donje Dubrave je pad forme nagovijestio već u prošlom kolu, a u ovom to potvrdio. Bili su gosti varaždinskog MIV-a i izgubili 3:5. Za nešto više od poraza cijela je ekipa trebala rušiti puno više čunjeva jer je najbolji dvojac domaćina odigrao vrlo dobro (568 i 550) stvorivši značajnu razliku u čunjevima. Poene za Dubravčan osvojili su Davor Fabić (520), Helena Bolić (514) i Tomislav Hrašćanec (501), a najbolji nastup imao je Branko Horvat (534).

Željezničar 2 gostovao je kod imenjaka u Varaždinu, a obzirom da je gostovao kod vodeće momčadi lige sve osim poraza bilo bi veliko iznenađenje. Na kraju je završilo uvjerljivih 8:0 za Varaždince, a kod Čakovčanaca samo su dvojica uspjela ostvariti dobar rezultat - Bojan Kuzma srušio je 529, a Denis Košak 525 čunjeva.

U sljedećem kolu Željezničaru 2 u goste dolazi varaždinski MIV, Dubravčan je domaćin Koprivnici, a Prosvjetar ide u goste drugoj ekipi Lepoglave.

Izvor: ac