Ostalo 21.02.2019. 08:31. Zadnja izmjena: 21.02.2019. 08:34.

Kuglanje

1.B, 2. i 3. hrvatska kuglačka liga: Gostujući poraz Zanatlije

1.B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 17. KOLO: Željezničar rutinskom pobjedom do novih bodova

Nakon prošlotjednog debakla u Koprivnici, Željezničaru su u goste došli kuglači Slavonca iz Bukovlja, a igrači Željezničara su se odužili navijačima rutinskom pobjedom 6:2, uz 80 čunjeva viška. Pri tome su priliku za igru dobili i oni kuglači koji nisu stalno u prvoj šestorki. Željezničar je u utakmicu krenuo s najjačim kuglačima, međutim, samo je Franjo Gosarić (578) svojom igrom to potvrdio i postao igrač utakmice, dok je Tomislav Tvarog (528) unatoč lošijoj igri također osvojio poen pa je Željezničar poveo 2:0. Najjači blok rezultat odigrao je drugi par, ali je osvojio samo jedan poen. Naime, Predrag Turk (577) je unatoč vrlo dobroj igri izgubio poen, a osvojio ga je Bojan Plevnjak (558).

Zadnji par trebao je samo sačuvati prednost, pri čemu je Igor Ružić (537) osvojio još jedan poen, dok je Bojan Košak (543) izgubio. Sljedeće subote na rasporedu je derbi prvenstva u kojem Željezničar odlazi na gostovanje drugoplasiranoj Lepoglavi.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 13. KOLO: Gostujući poraz Zanatlije

Zanatlija nikako ne uspijeva doći do bodova na gostovanju pa su tako poraženi i ovaj put na gostovanju kod varaždinske Ceste rezultatom 2:6. Već u prvom bloku domaćini su stvorili prednost koju su održavali do kraja utakmice. U tom bloku nastup Zanatlijinih kuglača bio je slabašan, a samo je Jurica Petković (552) odigrao na potrebnom nivou što mu je donijelo poen. Niti kuglači drugog bloka nisu bili značajno bolji, a opet se izdvojio jedan i osvojio poen. Bio je to Damir Grašić sa srušena 543 čunja. U posljednjem bloku Mirko Cimerman (527) i Ivan Rođak (523) nisu uspjeli osvojiti niti poen, a kamoli nadoknaditi vodstvo domaćina. U subotu u goste Zanatliji dolazi dugogodišnji suparnik, Obrtnik iz Krapinskih Toplica.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 17. KOLO: Prosvjetaru derbi

Prosvjetar nastavlja s dobrim igrama u nastavku prvenstva, a to je potvrdio i u susretu protiv koprivničkog Željezničara. U ravnopravnoj utakmici u prva dva bloka nije se nazirao pobjednik jer je bilo 2:2, s time da je Prosvjetar poveo 2:0, a gosti zatim izjednačili i poveli za 1 čunj. Tako je sve bilo na kuglačima zadnjeg bloka koji su se iskazali osvojivši dva poena. To je uspjelo Iliji Višiću (554) i Emilu Horvatu (551), koji su uz to ostvarili i razliku od 64 čunja. Za doprinos ukupnom momčadskom rezultatu svakako treba spomenuti i 544 čunja Stjepana Blažeka.

Željezničar 2 je bio gostovao kod, u posljednje vrijeme vrlo dobrog, varaždinskog Obrtnika 2011. Unatoč porazu 1:7, Čakovčani ovaj put igrali mnogo bolje nego u svim ranijim utakmicama. Svi su prešli 500 čunjeva, jedini poen osvojio je Nikola Drožđek (515), a najbolji su bili Bojan Kuzma (543) i mlađi junior Manuel Korent (530).

Dubravčan je gostovao kod posljednje ivanečke Ivančice i neugodno iznenadio izgubivši 2:6, za 7 čunjeva. Slaba forma ekipe u drugom dijelu prvenstva ponovno je potvrđena, a također se vidjelo koliko je nedostajala Helena Bolić. Vrlo dobro odigrali su Branko Horvat (561) i Željko Šimunić (534). Sve ostalo slabo ili još gore.

U nastavku prvenstva počinju međusobni susreti naših klubova. Tako je u sljedećem kolu Dubravčan domaćin Prosvjetaru. Dok Željezničar 2 dočekuje Koprivnicu.

Izvor: ac