Ostalo 26.02.2019. 06:42. Zadnja izmjena: 26.02.2019. 06:42.

Kuglanje

1.B, 2. i 3. hrvatska kuglačka liga: Nes(p)retan poraz Željezničara protiv Lepoglave

  • 1. B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 18. KOLO: Nes(p)retan poraz Željezničara protiv Lepoglave

Kada u utakmici u kojoj se ruši preko 3.400 čunjeva dva čunja odlučuju o pobjedniku onda je to stvarno izuzetno neizvjesna utakmica. A upravo to se dogodilo u derbiju 18. kola 1. B hrvatske kuglačke lige u kojem je čakovečki Željezničar gostovao kod svog pratitelja na tablici, ekipe Lepoglave. Utakmica je završila 5:3 za Lepoglavu, a o bodu je odlučivao doslovno zadnji hitac. Željezničaru je u ovoj utakmici bio dovoljan i neriješen rezultat, a pobjeda bi ga već gotovo promovirala u prvaka. Nažalost ni jedno od toga nije ostvareno zbog dva čunja. U prvom bloku Željezničar je ostvario prednost od 2:1, ali je u čunjevima bilo 29 minusa. Pri tome je odlični Predrag Turk (596) osvojio poen, kao i vrlo dobri Franjo Gosarić (571).

Ninoslav Mikac (559) nažalost nije mogao protiv prvog igrača susreta Mladena Vreska koji je, pokazalo se na kraju, sa svojih 619 čunjeva presudio pobjednika. U drugom bloku Željezničaru su trebala dva pojedinačna poena za neriješen rezultat. Tomislav Tvarog (595) je odličnom igrom došao do poena, međutim, Zoran Jagić (570) je izgubio poen u posljednjem hicu jer je njegov protivnik bio bolji za jedan čunj. U obiteljskom dvoboju otac Zvonimir Plevnjak je bio od sina Bojana za 13 čunjeva (552:539) i tako je na kraju Lepoglava pobijedila 5:3.

  • 2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 14. KOLO: Važna bodovi Zanatlije

Kuglači čakovečkog Zanatlije izborili su nova dva boda na domaćoj kuglani u krajnje neizvjesnoj utakmici protiv Obrtnika iz Krapinskih Toplica. Bilo je 6:2, ali je o pobjedniku odlučivalo samo šest čunjeva. Već od prvog bloka utakmica je bila neizvjesna, u kojem je Jurica Petković (538) donio poen Zanatliji, ali je neprepoznatljivi Franjo Žarković opet izgubio. U drugom bloku Damir Grašić (518) je uspio osvojiti drugi poen, a pobjedu je donio zadnji blok u kojem su oba kuglača Zanatlije osvojili poene i uspjeli sačuvati šest čunjeva razlike. Pri tome je Ivan Rođak (543) opet bio prvo ime domaćina, a solidan je bio i Mirko Cimerman (521). O pobjedniku su zapravo odlučili najslabiji kuglači u ekipama gdje je Zanatlijin s 468 bio upravo za 6 čunjeva bolji od Obrtnikovog koji je srušio 462. Ostalih 10 kuglača bilo je u ukupnom zbroju potpuno izjednačeno.

  • 3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA 18. KOLO: Međimurski dvoboj Dubravčanu

18. kolo 3. hrvatske kuglačke lige donijelo je dvoboj donjodubravskog Dubravčana i čakovečkog Prosvjetara, a bolji je bio Dubravčan 6:2 uz 67 čunjeva viška. Dubravčan je prednost stekao već u prvom bloku u kojem su Helena Bolić (542) i Marino Vincek (530) osvojili poene, dok je za Prosvjetar bio uspješan Josip Šarić (531). U drugom bloku za Prosvjetar je poen osvojio sve bolji Dragutin Horvat (536), ali su zato vrlo dobrim igrama Dubravčanu dva nova poena i pobjedu donijeli najbolji pojedinac susreta Branko Horvat (554) i Željko Šimunić (547). 

Kod Željezničara 2 ništa novog. U ovom kolu s maksimalnim su rezultatom 0:8 poraženi kao domaćini od ekipe Koprivnice. Do poena nisu uspjeli niti solidni Bojan Kuzma (522), Nikola Turk (514) i najmlađi Manuel Korent (511). U sljedećem kolu kuglači Željezničara 2 neće imati stres jer su slobodni, Dubravčan ide na teško gostovanje Obrtniku iz Oroslavja, a nove bodove trebao bi osvojiti Prosvjetar kao domaćin varaždinskom MIV-u.

Izvor: ac