Ostalo 12.02.2019. 08:22. Zadnja izmjena: 12.02.2019. 08:22.

Kuglanje

1.B, 2. i 3. hrvatska kuglačka liga: Težak poraz Željezničara u Koprivnici

1. B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 16. KOLO: Težak poraz Željezničara u Koprivnici

Kuglači čakovečkog Željezničara teško su poraženi na gostovanju kod Podravke u Koprivnici 7:1. Iako se očekivao ravnopravni dvoboj, nažalost zbog izrazito slabe igre cijele ekipe Željezničara, domaća se ekipa radovala uvjerljivoj pobjedi. Sve je bilo riješeno već u prvom bloku koji je u potpunosti pripao domaćina te je tako nakon prvog bloka bilo 3:0 za Podravku uz 62 čunja prednosti. Čak ni Predrag Turk (544) koji je imao 17 čunjeva više od protivnika nije osvojio poen jer je bio slabiji u setovima 1:3. U drugom bloku, ali i općenito na utakmici, jedini koji je odigrao na nivou koji se u takvim utakmicama traži je Tomislav Tvarog (575), osvojivši počasni poen za Željezničar. U sljedećem kolu bi trebalo do bodova bez većih poteškoća jer u goste dolazi Slavonac iz Bukovlja, međutim, nakon toga slijedi derbi kod Lepoglave i s ovakvom igrom teško se može računati na bod(ove).

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 12. KOLO: Zanatlija uspješan domaćin

Nakon dva uzastopna gostovanja čakovečki je Zanatlija prvi put bio domaćin u drugom dijelu prvenstva i to 3. ekipi s tablice, Slavoniji iz Novske. Kako je Zanatlija uspješan domaćin, tako je bilo i ovaj put. Pobijedili su 6:2 uz vrlo dobru igru cijele momčadi, a posebno maestralnog Ivana Rođaka koji je srušio čak 595 čunjeva. Već u prva dva bloka Zanatlija je dao naslutiti da će to biti vrlo dobar momčadski nastup, a zbog toga su i poveli 3:1. Poene su vrlo dobrim nastupima osvojili Jurica Petković (548), Damir Grašić (535) i Radovan Leskovar (512). U posljednjem bloku briljirao je Ivan Rođak, uz kojeg je vrlo dobro odigrao i Mirko Cimerman (537) iako nije osvojio poen. U 13. kolu „zanatlije” idu samo do Varaždina, starim poznanicima, ekipi Ceste. Uz ovakvu igru imaju pravo nadati se uspjehu.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – 15. KOLO: Prosvjetar ugodno iznenadio

Nije čest slučaj da o Prosvjetaru pišemo kao ugodnom iznenađenju, ali pobjeda protiv Lepoglave 2 u gostima to zaslužuje. Bilo je 5:3, uz 25 čunjeva viška. Pobjeda je tim vrijednija kad se zna da su za domaćina nastupila i 3 kuglača koji nastupaju i u prvoj momčadi. Iznenađenje je u prvom bloku najavio Stjepan Blažek (552), s time da su i Dragutin Horvat (527) i Nebojša Žnidarić (511) odigrali dobro pa je Prosvjetar poveo 2:1, uz 34 čunja plusa. Tu prednost u čunjevima u drugom je bloku posebno uspješno čuvao Josip Šarić (544), a pomagao je Ilija Višić (514). Tako je na kraju tih 25 čunjeva presudilo pobjednika.

  • Dubravčan iz Donje Dubrave i dalje niže poraze. Ovaj put su kao domaćini poraženi od ekipe Koprivnice 3:5, uz 65 čunjeva manjka. Ovaj put zadovoljila je polovica ekipe, a to nije dovoljno za pobjedu. Helena Bolić (532) je uobičajeno osvojila poen, a pored nje bod su još osvojili Tomislav Hrašćanec (529) i Josip Čižmešija (513). Marino Vincek (526) je prokockao bod Dubravčana u zadnjem setu.
  • Željezničar 2 izgubio je kao domaćin protiv slabašne ekipe varaždinskog MIV-a 3:5, a jedino što vrijedi istaknuti su dva poena koja su osvojili junior Zvonimir Turk (517) i mlađi junior Manuel Korent (502). Treći poen osvojio je uvjerljivo najbolji pojedinac u ovoj ekipi Bojan Kuzma (532). U sljedećem kolu Željezničar 2 gostuje kod zahuktalog varaždinskog Obrtnika 2011, Prosvjetar dočekuje koprivnički Željezničar, a Dubravčan bi trebao do bodova kod ivanečke Ivančice.

Izvor: ac