Ostalo 28.09.2018. 09:46. Zadnja izmjena: 28.09.2018. 09:49.

Kuglanje

1.B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA Igra slabija, bodovi osvojeni

Na neobičan način započeo je ovogodišnje prvenstvo 1.B hrvatske kuglačke lige čakovečki Željezničar. U prvom je kolu odigrao vrlo dobro i ostao bez bodova, a u drugom je igrao sasvim prosječno, prema slabo, i osvojio oba boda. Istina da to ovisi malo i o jačini protivnika, ali svejedno ne možemo biti zadovoljni igrom koju su željezničari pokazali u 2. kolu i domaćoj utakmici protiv mlade ekipe Zaboka. Bilo je na kraju 6:2 za Željezničar, ali se cijelu utakmicu strahovalo za konačni ishod.

Počelo se utakmicu s najtežima, ali i nositeljima igre Željezničara, pa se očekivalo da oni osiguraju miran nastavak utakmice. Međutim Predrag Turk (562) u prvom dijelu nastupa, a posebno Tomislav Tvarog (534) tijekom cijelog, igrali su slabo i neprepoznatljivo pa je do samog kraja bloka izgledalo da će gosti povesti 2:0, ali je Turk ipak uspio osvojiti poen i bilo je 1:1, uz 12 čunjeva za goste. U drugom bloku po prvi put je u startnoj šestorki bio Franjo Gosarić i to kao da ga je opteretilo pa je i on krenuo očajno (116), ali se kasnije popravio i završio na 535 čunja, što je na sreću bilo dovoljno za poen. Drugi igrač Željezničara u tom bloku Ninoslav Mikac opet je igrao vrlo dobro i s 569 čunjeva sigurno osvojio poen pa se u završnicu krenulo vodstvom 3:1, a minus od 12 čunjeva pretvoren je u isto takav plus. Tako su sve opcije bile i dalje u igri. Da bi napetost bila još veća pobrinuo se u trećem bloku Bojan Košak koji nikako nije mogao naći igru pa je na 60 hitaca imao svega 259 čunjeva, a drugi u bloku Zoran Jagić također nije blistao, ali je ipak držao u tom trenutku neriješen rezultat. Na 70. hicu domaći trener se konačno odlučuje na izmjenu koja se pokazala punim pogotkom. Igor Ružić je sjajno odigrao ostatak, prvim čišćenjem od 63 čunja zapravo spasio utakmicu jer je nakon toga razlika u čunjevima počela rasti u korist Željezničara. Tada je opuštenije počeo igrati i Zoran Jagić (580) na kraju opet prvo ime utakmice, a utakmica je rezultatski ipak uvjerljivo pripala Željezničaru 6:2, uz 57 čunjeva razlike.

• Ova utakmica može biti ozbiljno upozorenje kuglačima Željezničara da u svaku utakmicu treba ući maksimalno koncentrirano, a također da na treninzima treba više trenirati i manje se natjecati. Ovakva igra neće biti dovoljna za bodove već u slijedećem kolu jer se odlazi na gostovanje đakovačkoj Fortuni, a ne treba se pouzdavati samo u to da će im fortuna tamo biti naklonjena.

Počinju sva prvenstva

Ovaj vikend je bio posljednji u kojem su se natjecali samo prvoligaši. Ovog tjedna natjecanja kreću u svim rangovima tako da kuglači i kuglane kreću u puni pogon.

Čakovečki Zanatlija kreće u avanturu zvanu 2. liga, a samo se nadamo da će izdržati s ovim igračkim kadrom do povratka svježe povrijeđenih. U prvom kolu su domaćini imenjaku uz Kutine, starosjediocu ove lige, ali ne i ekipi koju se ne bi moglo pobijediti.

Trećeligaši također kreću ovaj tjedan. Prvi domaćin je čakovečki Prosvjetar kojem u goste dolazi uvijek neugodna ekipa Obrtnika iz Oroslavja. Istovremeno druga ekipa Željezničara gostuje kod imenjaka u Koprivnici, dok je Dubravčan iz Donje Dubrave domaćin novo oformljenoj drugoj ekipi Lepoglave. Čini se da su od ova tri susreta upravo Donjodubravčani najbliži bodovima.

KUGLAČKI TJEDNI VODIČ:

- petak, 28.9., od 18:00: PROSVJETAR - OBRTNIK (Oroslavje)

- subota, 29.9., od 15:00: ZANATLIJA - ZANATLIJA (Kutina)

Izvor: A. Crnčec