Ostalo 24.12.2017. 03:13. Zadnja izmjena: 24.12.2017. 03:13.

Kuglanje

1.B hrvatska kuglačka liga: Željezničar tako blizu, a tako daleko

Gotova je polusezona u 1.B hrvatskoj kuglačkoj ligi. U posljednjem kolu čakovečki je Željezničar gostovao u Zagrebu kod Obrtnik Torbara i poražen je 2:6 iako je sve do posljednjih hitaca u igri bio neriješen rezultat.

Igralo se na kuglani Grmoščica koja je poznata kao domaćinska kuglana i toga su se u Željezničaru pribojavali. Unatoč čak 3.466 srušena čunja „željezničari“ nisu došli niti do boda, a do tek 2 pojedinačna igračka poena. Krenulo se u utakmicu neuobičajenim parom, ali je on očito postavljen prema domaćem. Igor Ružić (583) je odigrao vrlo dobro, ali je svejedno poražen od najboljeg domaćeg kuglača Štimca. Drugi je nastupio Franjo Gosarić, ali je njegov slab nastup bio vrlo kratak. Zamijenio ga je ovaj put odlični Bojan Plevnjak koji nije uspio nadoknaditi razliku čunjeva, ali je zato osvojio 3 seta i tako osvojio prvi poen za Željezničar. Zbroj rezultata Gosarića i Plevnjaka (585) bio je dovoljan Ninoslavu Mikacu da u drugom bloku osvoji poen, a drugi kuglač u tom bloku Predrag Turk (552) je razočarao jer upravo je on mogao donijeti rezultatsku i psihološku prednost obzirom da je protivnik srušio za tu kuglanu ne prevelikih 575 čunjeva.

Nažalost Turk je tu prednost prepustio domaćinima. U zadnjem bloku sa svake strane nastupili su nominalno najbolji kuglači Tomislav Tvarog i Branko Šebalj i u direktnom srazu odlučivali o pobjedniku susreta. Iako je sve do posljednjeg seta Tvarog (586) bio u prednosti Šebalj je osvojio zadnji set, a čunjevi su odlučili za poen u njegovu korist. Posljednji igrač bio je Luka Hojski (575) koji je također do zadnjeg seta imao poen u džepu, ali je onda domaći kuglač Filip Boc odigrao kao u transu, srušio 169 čunjeva i nadoknadio sve minuse. Tako je Željezničar u zadnjem setu susreta ostao bez bod(ov)a. S ukupnih 14 bodova jesen je završio na 4. mjestu tablice, a prvenstvo se nastavlja nakon Tri kralja sljedeće godine.

Izvor: Anđelko Crnčec