Ostalo 22.03.2018. 07:28. Zadnja izmjena: 22.03.2018. 07:28.

Kuglanje

1.B HRVATSKA LIGA: Pobjeda Željezničara bez stresa

Konačno smo dočekali da čakovečki Željezničar pobjedi u gostima bez velikih stresova. To mu je uspjelo u pretposljednjem kolu prvnstva na gostovanju kod Radnika iz V.Gorice. Rezultat je bio 6:2, a cijelo vrijeme utakmice Željezničar je uvjerljivo vodio.

U pravilu kad se utakmica dobro otvori sve je lakše do kraja. To se dogodilo u subotu kada je prvi blok „araželjeznič“ odigrao tako da je Željezničar poveo 2:0, uz čak 145 čunjeva viška. Taj višak najvećim dijelom je plod odlične igre Predraga Turka (587) koji se pred kraj sezone vraća svojim rezultatima. Ninoslav Mikac (532) opet je rezultatski lutao od seta do seta, ali je ipak našao poen. U drugom bloku svoje je na ovogodišnjoj razini odradio Tomislav Tvarog (571) i osvojio poen, a Bojan Plevnjak (395) je imao problema s nogom tako da je zajedno sa Zoranom Jagićem (120) srušio svega 515 čunjeva i izgubio poen. U posljednjem bloku još nikada nije igrala dvojka Franjo Gosarić i Igor Ružić, ali nakon sigurnog vodstva nije bilo bojazni za konačni rezultat. U tom bloku Franjo Gosarić (531) je bio slabija polovica, ali je osvojio poen, dok je Igor Ružić (532) imao za protivnika najboljeg kuglača domaćina pa mu to nije bilo dovoljno. Velika razlika u čunjevima (141) je ostala pa je utakmica mirno pobjednički privedena kraju.

  • Vezano uz ishode ostalih utakmica jasno je da će Željezničaru vjerojatno 1 bod nedostajati do srebra, a za broncu mu treba barem bod protiv subotnjih gostiju u Čakovcu (16 h), zagrebačkog Obrtnik-Torbara koji je na četvrtom mjestu s bodom zaostatka. Prvak je odavno poznat, a ova utakmica će odlučivati o trećem.