Ostalo 23.11.2017. 08:07. Zadnja izmjena: 23.11.2017. 08:07.

Kuglanje

1.B HRVATSKA LIGA: Uspješna serija Željezničara se nastavlja

Kuglači čakovečkog Željezničara nastavljaju uspješnu seriju. Nakon domaćeg poraza od vodećeg Medveščaka 1958 u 5. kolu ne znaju za drugo nego za pobjedu, bez obzira igraju li kod kuće ili u gostima i prava je šteta što sada slijedi prvenstvena stavka sve do 9.prosinca. Ovog vikenda u 9. kolu gostovali su kod ekipe Zaboka i ubilježili sigurnu 6:2 pobjedu, uz 108 čunjeva razlike.

Željezničar je u utakmicu krenuo s kuglačima koji su pred 15-ak dana bili na „treningu“ u Zaboku u sastavu 2. ekipe i to se pokazalo kao dobar potez. Opet odlični Franjo Gosarić (587) i Bojan Plevnjak (541) doveli su Željezničar u 2:0 vodstvo što je dalo i dodatno samopouzdanje drugom paru u kojem je najbolji kuglač utakmice Predrag Turk (590) već gotovo osigurao pobjedu, a da ipak sve ne bi bilo sigurno Ninoslav Mikac je odigrao slabije od očekivanog (549). U posljednji blok ušlo se s 3:1 i velikom prednošću u čunjevima. Tomislav Tvarog bio je taj koji je trebao osigurati pobjedu u čemu je i uspio s ocjenom dobar + (564), a Luka Hojski (416) je bio osigurač za ukupne čunjeve. Kada je sve bilo jasno priliku je dobio i mlađi junior Manuel Korent (135), koji, osim što je sačuvao Hojskog za nastupe u drugoj ekipi, skoro je osvojio i poen.

  • Prvenstvo se prekida na dva tjedna zbog odigravanja regijskog i državnog pojedinačnog prvenstva. Tu kuglači Željezničara neće biti na „godišnjem“ jer ih četvorica sudjeluje slijedećeg vikenda na pojedinačnom prvenstvu Regije sjever u Koprivnici i Zaboku. Sljedeća prvenstvena utakmica čeka ih 9. prosinca kada su domaćini Radniku iz V. Gorice.

Izvor: Anđelko Crnčec