Ostalo 14.05.2019. 10:11. Zadnja izmjena: 14.05.2019. 10:12.

Badminton

2. SAVEZNI TURNIR: Odličan nastup badmintonaša Međimurja u Zagrebu

U Zagrebu je nedavno održan 2. Savezni turnir za seniore i veterane Hrvatskog kupa 2019. Na turniru seniora nastupilo je 20 igrača i igračica iz 4 hrvatska kluba, dok je na turniru veterana nastupilo 24 igrača iz 7 klubova. Na turniru su također nastupile seniorska i veteranska ekipa Badminton kluba Međimurje Čakovec pod vodstvom  glavne trenerice Emilije Talan i trenera Tomislava Grubića.

U konkurenciji seniora pobjedu je ostvario Josip Uglešić iz Zagreba, dok je brončanu medalju osvojio Luka Grubić iz BK-a Međimurje Čakovec pobijedivši u napetom i dramatičnom meču Josipa Meglića (MZ ) sa 2:1. Matija Hranilović na kraju je zauzeo osmo mjesto, Borna Vadlja deveto, a Ivan Grubić dvanaesto. U konkurenciji seniorki pobjedu je ostvarila Dora Drvodelić iz Zagreba, dok su članice BK-a Međimurje Čakovec Emilija Talan i Karmela Vadlja zauzele šesto, odnosno, osmo mjesto. U konkurenciji mješovitih parova pobjedu je ostvario par Filip Jagar/Lucija Buchberger iz Velike Gorice, pobijedivši u napetom finalu članove BK-a Međimurje Čakovec, Matiju Hranilovića i Emiliju Talan sa 2:1. Luka Grubić i Karmela Vadlja osvojili su osmo mjesto.

Veterani osvojili četiri medalje

U konkurenciji mješovitih parova veterana +35 par BK-a Međimurje Čakovec Filip Vadlja i Ana Marija Horvat osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju, a Filip je tome pridodao zlatne medalje u konkurenciji veterana +55 pojedinačno i u paru s Rajkom Belom. Rajko Bel u paru s Viktorom Lazarom osvojio je još i brončanu medalju u konkurenciji muških parova veterana +45.

Izvor: tg