Ostalo 22.02.2018. 06:49. Zadnja izmjena: 22.02.2018. 06:49.

Kuglanje

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA Izvrsni međimurski derbi Zanatlije i Prosvjetara

17. kolo u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi na rasporedu je imalo i pravi međimurski derbi u kojemu je Zanatlija dočekao Prosvjetar. Zanatlija, kao drugi na tablici, izgledao je kao veliki favorit, ali kako to obično i jest sama utakmica pokazala je da se u takvim susretima igra iznad uobičajenog. Da još nije bilo nekih prisilnih izmjena ukupni rezultati bi bili potpuno drugoligaški.

Treba reći da su treneri od samog početka taktizirali. Tako je Prosvjetar na, u zadnje vrijeme, pouzdanog „zanatliju“ Igora Mačeka postavio Dragutina Horvata, a „probuđenog“ Nebojšu Žnidarića na Ivana Vukoju. To je nakon prvog bloka donijelo 1:1 i 40 čunjeva prednosti za Zanatliju. Pri tome glavnije uloge u svojim ekipama igrali su osvajači poena Igor Maček (564) i Nebojša Žnidarić (552). U drugom bloku Zanatlija je imao peh i to ga je gotovo koštalo bodova. Ponajbolji kuglač Mladen Grašić morao je biti zamijenjen već nakon 10 hitaca, a nezagrijani Mladen Kovač nije mogao odigrati na tom nivou. Zato je Ilija Višić (558) lako došao do poena, ali i do velike razlike čunjeva (91). Djelomično je tu razliku pokrio Ivan Rođak (552) tako da je nakon drugog bloka bilo 2:2 i 10 čunjeva za Prosvjetar. No, za razliku od Prosvjetara, Zanatlija je za posljednji blok imao 2 pouzdana kuglača, od kojih je Damir Grašić (576) na kraju bio najbolji pojedinac susreta i osvajač 3. poena, a Jurica Petković (538) je odigrao dovoljno dobro kako najbolji „prosvjetar“ Emil Horvat (566) ne bi sačuvao razliku u čunjevima. Tako je na kraju ipak favorit Zanatlija pobjedio 5:3, uz 31 čunj razlike i time sačuvao priključak s vodećim.

A taj vodeći, Graničar iz Đurđevca, ugostio je čakovečki Željezničar 2. Iako potpuni autsajderi u ovom susretu kuglači Željezničara 2 priredili su u prvom bloku Graničaru mali šok vodstvom 2:1. Pri tome je ugodno iznenadio Božidar Igrec (532), a također i Nikola Turk koji je u 60 hitaca srušio 281 i time nagovjestio da se u Korizmi odrekao lošeg kuglanja. No to ćemo još vidjeti slijedećih tjedana. Kako se Graničar nije moglo pobjediti na čunjeve pokušali su „željezničari“ do 4 pojedinačna poena i u tome gotovo uspjeli, ali je zakazao jedan od 4 kuglača „zadužena“ za poene. Onaj treći osvojio je Igor Kolarić (555), ali su poeni za ukupni rezultat otišli Graničaru, time i 2 boda, a utakmica završila 5:3 za domaćina.

Dubravčan iz Donje Dubrave je imao najlakši zadatak i obavio ga je maksimalno. Kao domaćini bili su 8:0 bolji od ivanečke Ivančice, a u utakmici bez imalo neizvjesnosti u Dubravčanu su najbolji bili Helena Bolić (566), Željko Šimunić (526) i Davor Fabić (513). Kao interesantnu činjenicu treba spomenuti da je, što je rijedak slučaj, Dubravčan imao priliku odigrati s čak 8 kuglača (4 po 60 hitaca).

Novi međimurski sraz očekuje nas u slijedećem kolu kada Prosvjetaru u goste dolazi Dubravčan, Željezničar 2 dočekuje imenjaka iz Varaždina, dok Zanatlija odlazi na ozbiljno gostovanje koprivničkom Željezničaru.

Kuglački tjedni vodič:

  • petak, 23.02.2018. od 19 sati ŽELJEZNIČAR 2 – ŽELJEZNIČAR (Varaždin)
  • subota, 24.02.2018. od 15 sati PROSVJETAR – DUBRAVČAN (Donja Dubrava)

Izvor: A. Crnčec