Ostalo 09.10.2020. 00:42. Zadnja izmjena: 09.10.2020. 00:43.

Kuglanje

3. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Međimurski derbi Željezničaru 2

Ovog je vikenda započelo prvenstvo 3. hrvatske kuglačke lige u kojoj se natječu 4 međimurske ekipe. U prvom kolu međusobno su se sastali Zanatlija i Željezničar 2, a Dubravčan iz Donje Dubrave bio je domaćin Željezničaru iz Koprivnice, dok je Prosvjetar bio slobodan.

Za trećeligaško kuglanje vrlo dobru utakmicu odigrali su Zanatlija i Željezničar 2. Već od prvog bloka vidjelo se da će to biti zanimljiva i neizvjesna utakmica, a u tom prvom bloku dvoboj je završio 1:1. U bratskom dvoboju mlađi i Željezničarov Turk, Zvonimir, s 549 čunjeva bio je bolji od Zanatlijinog Turka, Nikole, koji je došao do ravnih 500. U drugom dvoboju tog bloka Bojan Kuzma (523) usprkos 3 čunja više od Mirka Cimermana (520) nije osvojio poen jer je protivnik osvojio pola set poena previše. U drugom bloku opet 1:1, a u njemu poen za Željezničar osvojio je Franjo Gosarić (577), dok ga je Zanatliji donio povratnik Igor Maček (520). I to je bilo sve što se Zanatlije tiče jer su u zadnjem bloku „željezničari“ osvojili oba poena, a posebno je briljirao Igor Ružić s prvoligaških 602 čunja. Tako je na kraju bilo 6:2 za Željezničar, uz čak 123 čunja razlike.

Dubravčan iz Donje Dubrave, koji svoje domaće utakmice igra na kuglani u Koprivnici, bio je domaćin ekipi Željezničara iz Koprivnice pa nije imao nikakvu prednost domaće kuglane. No to nije glavni razlog zašto je doživio visoki 1:7 poraz, uz čak 249 čunjeva razlike. Glavni razlog je što su u ovoj sezoni ostali bez glavne igračice prošle sezone Helene Bolić, ali i stara navika Donjodubravčana da u formu dolaze kroz prvenstvo, a ne pripremama prije početka prvenstva. Od rezultata kuglača Dubravčana najbolji je 520 čunjeva Tomislava Hraščanca, a počasni poen osvojio je Branko Klarić (510).


Iduće kolo donosi odmor Željezničaru 2, Prosvjetar prvu utakmicu sezone igra kod Željezničara u Koprivnici, Dubravčan gostuje kod varaždinskog Obrtnika 2011, dok je Zanatlija ponovno domaćin i to ekipi Koprivnice. (A. Crnčec)

Izvor: A. Crnčec