Ostalo 25.12.2017. 08:36. Zadnja izmjena: 25.12.2017. 08:37.

Kuglanje

3. hrvatska kuglačka liga: Pobjede Dubravčana i Prosvjetara

Ovog vikenda završena je polusezona i u 3. ligi, a međimurski ligaši su zabilježili polovični uspjeh, s time da su uspješniji bili oni koji su niže na tablici. Neugodno je iznenadio čakovečki Zanatlija koji je kao domaćin poražen od Obrtnika iz Oroslavja, direktnog suparnika na tablici. U međimurskom susretu Prosvjetar je odigrao najbolje ove sezone i visoko porazio Željezničar 2, dok je Dubravčan iz D. Dubrave ponovno uzeo mjeru Podravcima. Ovakvim ishodima vrlo je interesantan i poredak na tablici gdje su 3 naša predstavnika jedan za drugim od 3.-5. mjesta.

  • Prvi su zadnje kolo odigrali „zanatlije“. Opet je to bio klasični ovosezonski Zanatlija. Vrlo ujednačen sastav, ali ukupno za 70 čunjeva preslab za te večeri raspoložene Oroslavčane. Trojka koja je trebala nadoknaditi te čunjeve bili su Igor Maček (504), Damir Grašić (527) i Franjo Žarković (523). Očit je pad forme ove trojke, a druga polovica ekipe to nije u stanju nadoknaditi. Ova razlika u čunjevima zapravo je gotovo u cijelosti napravljena u prvom bloku i gosti su je sve do kraja uspjeli održati. Zanatliji nije pomogao niti vrlo dobri Ivan Rođak (553), a niti Jurica Petković (540). Ostalo je 2:6.
  • Prosvjetari su, sudeći po rezultatu utakmice protiv Željezničara 2, došli u formu, a sada se prvenstvo prekida. Šteta. Ove su subote odigrali najbolju utakmicu i kada bi u svim utakmicama srušili 3.218 čunjeva rijetko bi ih tko pobjedio. Za razliku od njih Željezničar 2 je u posljednjim utakmica ostao bez nekolicine kuglača, zbog nastupanja za „prvu“, i više nije konkurentan kao što je bio do sada. O tome najbolje govori i to što je najbolji „željezničar“ Igor Kolarić srušio 533 čunja. Uz njega zadovoljio je još rezultatom, ne i disciplinom u igri, Božidar Igrec (523). Prosvjetar je u svojim redovima imao puno raspoloženih kuglača, a najbolji je bio Emil Horvat (572) s prvoligaškim rezultatom. Utakmicu je inače riješio već prvi blok u kojemu su Nebojša Žnidarić (547) i Josip Šarić (527) osvojili oba poena i napravili preko 100 čunjeva razlike. U drugom bloku Ilija Višić (550) još je tu razliku podebljao, a točku na i stavio je već spomenuti Emil Horvat. Tako je Prosvjetar nakon dosta vremena ostvario vrlo uvjerljivu pobjedu protiv Željezničara 2.
  • Dubravčan također može žaliti zbog prekida prvenstva. Toliko su iznijansirali ekipu da je 5 kuglača u rasponu od svega 13 čunjeva, a najbolji 30-ak. U posljednjem kolu protivnik im je bila ekipa Koprivnice, a Donjodubravčani (pojačani jednim Podravcem) odlučili su sve riješiti već u prvom bloku. Osvojili su sva 3 poena jer je cijela trojka bola vrlo dobra. Najbolji Tomislav Hrašćanec (555), a pratili su ga Mario Vincek (535) i Željko Šimunić (532). Drugoj trojci preostalo je sačuvati tu prednost i to im je uspjelo i sa sasvim prosječnim rezultatima, a time je zadnja utakmica prvog dijela riješena pozitivno 6:2.

• Prvenstvo se nastavlja polovicom siječnja.

Izvor: Anđelko Crnčec