Ostalo 01.12.2017. 00:53. Zadnja izmjena: 01.12.2017. 00:59.

Kuglanje

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Uspjesi u gostima

8. kolo obilježile su čak 3 gostujuće pobjede međimurskih klubova. I dok je za Prosvjetar, pa i Zanatliju, to bilo za očekivati najugodnije je iznenadio Dubravčan iz Donje Dubrave koji je pobijedio koprivnički Željezničar.

Krenimo zato upravo od Dubravčana koji je formalno bio gost jer je igrao na kuglani u Koprivnici gdje igra i utakmice kao domaćin, ali to ne umanjuje uspjeh, posebno ako se zna da im je protivnik samo tjedan dana ranije u Čakovcu razmontirao vodećeg Zanatliju. Utakmica je zapravo dobivena u prvom bloku, a u drugom je ta prednost održavana i potvrđena. U tom prvom bloku međusobno su igrala dva najbolja pojedinca susreta, a kako je Davor Fabić (558) bio uspješniji od Vladimira Grošanića (550) taj je poen na kraju bio itekako važan. Obje ekipe imale su i bisere koji su svojim rezultatima, dvojica zajedno 455 i treći sam 461 za Željezničar i dvojica zajedno 451 za Dubravčan, bitno umanjili ukupne ekipne rezultate. U Koprivnici se igra na 6 staza pa je nakon prvog bloka bilo 2:1 za Dubravčan, uz samo 10 čunjeva prednosti. Drugi poen osvojio je Tomislav Hraščanec (534). U drugom bloku poen je osvojio Željko Šimunić (512), ali je itekako bitno bilo što je Branko Horvat (530) držao korak sa svojim protivnikom i izgubio svega 7 čunjeva. Kako su šesti kuglači ekipa odigrali neodlučeno Dubravčan je na kraju pobjedio 5,5:2,5, za 60 čunjeva.

Zanatlija je na gostovanju kod varaždinskog MIV-a odigrao liderski, dovoljno visoko da domaćini nisu mogli napraviti iznenađenje. Opet sjajna izjednačenost „zanatlija“, ali ovaj put na višem nivou i to je donijelo pobjedu. Izgledalo je loše nakon prvog bloka unatoč vrlo dobrim rezultatima. Igor Maček (550) izgubio je za 4 čunja, a Damir Grašić (540) za 3 čunja, dok je Mirko Cimerman (529) uspio osvojiti poen pa je bilo 2:1 za domaćine, ali i 26 čunjeva prednosti za Zanatliju. Iako se i u drugom bloku vodila izjednačena bitka „zanatlije“ više nisu izgubili poen pa je na kraju bilo 6:2 za Zanatliju. Ta 3 poena osvojili su Franjo Žarković (548), Jurica Petković (537) i Mladen Grašić (515).

Prosvjetar je gostovao kod najslabije ekipe lige Ivančice iz Ivanca i prema očekivanju osvojio 2 boda. Iako je nakon prvog bloka bilo 2:1 za domaćina vrlo dobri rezultat Nebojše Žnidarića (538) i poen Ilije Višića (515) bili su ono što je davalo optimizam, obzirom da su domaćini „ispucali“ jače kuglače. To se točnim pokazalo u drugom bloku kada niti jedan od 3 kuglača Ivančice nije uspio stići do 500, a „prosvjetari“ su u tom bloku imali najboljeg pojedinca Emila Horvata (546) i solidnog Stjepana Blažeka (516). Tako je susret završen s uvjerljivih 6:2 za Prosvjetar i uz 119 čunjeva razlike.

Željezničar 2 je jedini igrao na domaćoj kuglani i jedini od svih domaćina lige u ovom kolu ostvario pobjedu. Ovaj put žrtva je bio varaždinski Obrtnik 2011, a tako tešku imenicu opravdava činjenica da je bilo 7:1, uz čak 221 čunj razlike. Bila je to utakmica bez ikakve neizvjesnosti jer gosti niti jednog trenutka nisu bili ozbiljniji protivnik, a jedini poen prepušten je zbog slabe igre jednog kuglača Željezničara, a ne zbog posebnog gostiju. Najbolji u Željezničaru Igor Ružić (564), a iz „prave druge“ Igor Kolarić (539).

  • Pravi derbi očekuje nas ovog petka kada je Zanatlija domaćin Željezničaru 2 (18 h), a nakon ovog kola su susjedi na 2. i 3. mjestu tablice. Dubravčan je domaćin MIV-u, a Prosvjetar koprivničkom Željezničaru (2.12., 15 h).

Izvor: Anđelko Crnčec