Ostalo 22.03.2018. 09:36. Zadnja izmjena: 22.03.2018. 09:37.

Kuglanje

3. HRVATSKA LIGA: Zanatlija viceprvak

Kolo prije završetkačakovečki Zanatlija je osigurao naslov viceprvaka, a kako se šuška o tome da možda prvak đurđevački Graničar neće u rang više lako se može dogoditi da si je time osigurao i mogući nastup u višem rangu. Od ostalih međimurskih predstavnika razočarao je Prosvjetar, a ishod susreta Dubravčana i Željezničara 2 je bio očekivan.

Zanatlija je u ovom kolu jedini igrao u petak i prvi obavio zadatak. Nije to bila utakmica u kojoj bi Zanatlija izrazito dominirao, kao na nekima ranije, već naprotiv start je bio izrazito slab obzirom da su gosti poveli 2:0 i 12 čunjeva razlike. Najgore što ti se može dogoditi je da izgubiš za 1 čunj, a upravo to se dogodilo predsjedniku Damiru Grašiću (548). Iako solidan niti Jurica Petković (537) nije uspio do poena. Tako su se „zanatlije“ našle u ne baš uobičajenoj situaciji ove sezone. Trebalo je stizati rezultat. To je uspjelo Franji Žarkoviću (542) i Igoru Mačeku (527), a onda je posao u posljednjem bloku dovršio povratnik (nakon ozljede) u momčad Mladen Grašić (559). Na kraju je bilo 5:3 i 39 čujeva razlike.

Prosvjetar je bio domaćin varaždinskom MIV-u i očekivana su 2 nova boda, ali je igra polovice ekipe bila preslaba da bi se u tome uspjelo. Nebojša Žnidarić (510) koji je u posljednjim kolima donosio poene i čunjeve ovaj put je bio daleko od toga. Kada se u prvom bloku nije uspio osvojiti ni poen već je to bio nagovještaj lošeg ishoda. U drugom je bloku Stjepan Blažek (543) uspio smanjiti rezultat, ali to nije pomoglo jer još samo poen i čunjevi Emila Horvata (544) išli su u korist Prosvjetara, a sve ostalo gostima. Tako je susret završio porazom Prosvjetara 2:6, uz 74 čunja manjka.

Dubravčan iz Donje Dubrave i druga ekipa čakovečkog Željezničara u Koprivnici su odigrali zanimljivu utakmicu. Kad se gleda razvoj situacije na toj utakmici na kraju ispada da su utakmicu dobili-izgubili najbolji pojedinci u ekipama. Sve ostalo bilo je vrlo izjednačeno, a takav je i krajnji rezultat 5:3 i samo 21 čunj za Dubravčan. Svaki od klubova osvojio je po 3 pojedinačna poena, a presudilo je to što je Hat iliti Tomislav Hraščanec (554) imao svoj dan i uspio pobijediti jednog od najboljih kuglača lige Željezničarovog Igora Kolarića (547). Da nije bilo tako bilo bi najmanje 4:4. Uz ovu dvojicu u Dubravčanu je za istaknuti rezultat prvog imena lige Davora Fabića (537), dok su kod Željezničara solidni bili Bojan Kuzma (526) i iz dana u dan sve bolji početnik Bruno Halabarec (520).

  • Ovog vikenda igra se posljednje kolo u kojem Zanatlija bez opterećenja ide na teško gostovanje Obrtniku iz Oroslavja, Dubravčan bi mogao braniti 6. mjesto Željezničara 2 u susretu s Koprivnicom, a Željezničar 2 bi to isto mjesto mogao obraniti bez pomoći Dubravčana ukoliko pobjedi Prosvjetar.

Fabić i Kolarić vodeći

U svakoj ligi statistički se prate i pojedinačni rezultati kuglača koji u njoj nastupaju. Uvjet da bi bili na toj listi je da ste standardni kuglač u ekipi i da niste na gostujućim kuglanama izostali više od jedne utakmice. Kolo prije kraja prvenstva sa zadovoljstvom možemo javiti da su prva dvojica na toj listi članovi međimurskih klubova. Najbolji je Davor Fabić iz Dubravčana, najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva, a na drugom mjestu je Igor Kolarić, 19-godišnji kuglač čakovečkog Željezničara. Gotovo smo sigurni da se taj poredak u zadnjem kolu neće promjeniti pa tako bilježimo još jedan uspjeh međimurskog kuglanja.

Izvor: Anđelko Crnčec