Ostalo 06.12.2017. 22:16. Zadnja izmjena: 06.12.2017. 22:16.

Kuglanje

3. liga: Međimurski derbi Željezničaru 2

U 9. kolu igran je derbi u Čakovcu između čakovečkih klubova Zanatlije i Željezničara 2, 2. i 3. plasiranog na tablici u tom trenutku. Prije svega zahvaljujući slaboj igri Zanatlije derbi i nije bio derbi. Zanatlije su ukupno srušili mnogo manje čunjeva nego na ranijim utakmicama, samo 3.097, pa je Željezničaru i sasvim prosječna igra bila dovoljna za uvjerljivu 7:1 pobjedu i skok na 2. mjesto tablice.

Ekipe su utakmicu počele s po jednim udarnim kuglačem, gledajući dosadašnje rezultate, ali su oba ostala bez „udaraca“, razočarali i sebe i svoje navijače. U dvoboju dvaju Igora bolji je bio ipak Željezničarov Ružić (514), ali s daleko manjim rezultatom od očekivanog. Što tek reći o Prosvjetarovom Mačeku (493). U drugom dvoboju prvog bloka Franjo Žarković (524) je za promašaj Nikole Drožđeka (519) u predzadnjem hicu, kojim bi dobio pravo na novu postavu, bio bolji. Pokazalo se da su udarni kuglači nastupili zapravo u drugom bloku. Tu smo gledali dvojicu najboljih u ekipama i opet je poen pripao Željezničaru. Vrlo dobri Bojan Kuzma (550) je za 4 čunja nadvisio Mirka Cimermana (546), a kada je još Zvonimir Turk (542) odigrao vrlo dobro niti Mladen Grašić (514) nije mogao pomoći Zanatliji. Nakon 3:1 Zanatlija je najveće nade u zadnjem bloku polagao na Damira Grašića, ali je i on bio vrlo prosječan (522) tako da je Luki Hojskom i 527 čunjeva bilo dovoljno za poen. Slabije je odigrao i Igor Kolarić (510), ali ipak bolje od Ivana Rođaka (498). Tako je od derbija ostao samo naziv.

Prosvjetar je na domaćoj kuglani dočekao koprivnički Željezničar koji sve ozbiljnije razmišlja čakovečku kuglanu prijaviti kao domaćinsku. Naime sve utakmice u Čakovcu je pobijedio i svaki put s vrlo dobrim rezultatima. Toj sudbini nije izbjegao ni Prosvjetar iako je njegov poraz najmanji. Naime 10 čunjeva je dijelilo Prosvjetar od neriješenog ishoda, a tih 10 čunjeva donijelo je poraz 2:6. Iako ovaj put nitko od kuglača Prosvjetara nije imao ekstremni rezultat (na dole) i srušili su jedan od boljih momčadskih rezultata gosti su odnijeli bodove. Četvorica imaju na duši tih 10-ak čunjeva, a vrlo dobri Emil Horvat (546) i Josip Šarić (530) odradili su kako treba i osvojili poene.

Još dramatičnije je bodove izgubio Dubravčan iz Donje Dubrave koji je ugostio varaždinski MIV. Gosti su bili bolji 5:3, a presudilo je 7 čunjeva (3.153:3.146). Počelo je dobro, vodstvom 2:1 i 54 čunjeva plusa za Dubravčan, ali je drugi blok uspio izgubiti 61 čunj i osvojiti samo 1 poen. Treba priznati da je poraz Dubravčana mogao biti i veći, ali su u dva dvoboja uspjeli poen osvojiti za samo 1 čunj. Jedan je tako osvojio Branko Horvat (533), drugi Tomislav Hraščanec (516), a ponovno najbolji pojedinac Dubravčana Davor Fabić (546) osvojio je onaj treći, ali uz veliku razliku.

  • Sljedeće kolo donosi novi dvoboj međimurskih klubova. Dubravčan dolazi u goste Željezničaru 2 (petak, 19 h). Zanatlija ide u goste ekipi Koprivnice, a Prosvjetar varaždinskom MIV-u.

Izvor: Anđelko Crnčec