Ostalo 02.05.2019. 12:51. Zadnja izmjena: 02.05.2019. 12:53.

Dom za starije i nemoćne

4. Međimurski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi

Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak domaćin je 4. Međimurskog festivala sportske rekreacije osoba starije životne dobi smještenih u domove. Njih šezdesetak okupilo se kako bi odmjerili snage u četiri sportsko-rekreacijske discipline: gađanju kolutima, pikadu, visećoj kuglani i bacanju loptice u koš.

Jedna je to od manifestacija kojima se promiče zdrav i aktivan život starijih osoba, a pravi je dokaz da godine nisu prepreka aktivnom provođenju slobodnog vremena. Još jedan važan cilj organiziranja Festivala je druženje i socijalizacija starijih osoba smještenih u domovima, naglasio je tajnik Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Marijan Vugrinčić.

Predsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Danica Korunić naglasila je kako je starijih osoba sve više, a Savez na ovakav način brine da oni budu vitalni i zdravi. Ugodan boravak i dobar provod u Domu za starije i nemoćne osobe Novinščak prisutnima je zaželio vlasnik Miroslav Novinščak, ali i ravnateljica Kristina Šardi.

Ustanove čiji su korisnici sudjelovali u natjecanju su Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak, Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, Dom za odrasle osobe Orehovica, Dom za starije i nemoćne osobe Strahija Hodošan i Dom za starije i nemoćne osobe Stubičar Mursko Središće.