Ostalo 11.01.2020. 02:06. Zadnja izmjena: 11.01.2020. 02:06.

Kuglački klub

45 godina Prosvjetara

Kuglački klub Prosvjetar osnovali su 1974. godine profesori Ekonomske i trgovačke škole i on do danas nosi to ime. U proteklih 45 godina njime je prošlo niz kuglača, a oni i Klub natjecali su se s promjenjivim uspjehom - kako u momčadskom, tako i u pojedinačnim natjecanjima. Na sve je to, na svečanoj sjednici povodom 45-godišnjice Kluba uvodnom prezentacijom podsjetio sadašnji predsjednik Prosvjetara Ilija Višić. Napomenuo je da im nisu uvijek rezultati bili iznad svega, već su prijateljstvo i druženje često bili dragocjeniji od toga.

Na jubileju su im čestitali i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, ranije dugo godina i sam predsjednik Prosvjetara, te Anđelko Crnčec, predsjednik Međimurskog kuglačkog saveza, poželjevši im još dugo trajanje. Jubilej je iskorišten i za dodjelu priznanja. Dragutinu Daniloviću, članu Kluba od 1975. godine, dodijeljeno je priznanje za njegov dugogodišnji doprinos radu Kluba - kako natjecateljski, tako i u vođenju Kluba.

Dodjelom posebne zlatne plakete Kluba zahvaljeno je višekratnom predsjedniku kluba Zoranu Vidoviću. Uoči svečane sjednice održan je turnir povodom ove obljetnice na kojem su sudjelovale dvije ekipe Prosvjetara te Zanatlije i Željezničara. Najbolji su bili kuglači prve ekipe Prosvjetara za koju je nastupio i najbolji pojedinac turnira Josip Šarić, srušivši 262 čunja. 

Izvor: ac